Πόλη της Δανίας εξάλειψε την παχυσαρκία στα παιδιά

Ένα πρόγραμμα 20 αλλαγών του τρόπου ζωής που αναχαιτίζει την παχυσαρκία στα παιδιά, επινόησαν γιατροί από τη Δανία και με τη βοήθειά του κατόρθωσε να αδυνατίσει οριστικά το 70% των παιδιών με περιττά κιλά σε μία πόλη.

Το πρόγραμμα προσαρμόζεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά, ώστε να καταπολεμήσει τις ατομικές του συνήθειες που υπονομεύουν το βάρος του, και συμπεριλαμβάνει απλούς κανόνες όπως «δεν ξαναγεμίζουμε το πιάτο μας, αν δεν περάσουν 20 λεπτά» ή «τρώμε στο φαστ φουντ μία φορά το μήνα».

Επινοητής του είναι ο παιδίατρος δρ Γιενς Κρίστιαν Χολμ, ο οποίος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της πόλης Χόλμπεκ, 64 χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη, το δοκίμασε στα σχεδόν 1.900 παιδιά της περιοχής που είχαν πρόβλημα βάρους.

Τα 1.300 από αυτά έχασαν τα περιττά τους κιλά και δεν τα έχουν ξαναπάρει εδώ και 4 χρόνια – και αυτό το εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας οδήγησε άλλες οκτώ πόλεις της Δανίας να ζητήσουν από τον δρα Χολμ να εφαρμόσει και σε αυτές το πρόγραμμά του.

Το πρόγραμμα αλλάζει ουσιαστικά κάθε παράμετρο της ζωής του παιδιού και της οικογένειάς του που συμβάλλει στην παιδική παχυσαρκία και επειδή γίνεται τρόπος ζωής, όσες οικογένειες το τηρήσουν βλέπουν τα κιλά τους να ομαλοποιούνται για πάντα.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=368422&catID=19