Στις 27 Μαΐου η αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών για το 2015

Μέχρι τις 27 Μαΐου θα αρχίσει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός.

«Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, οι οποίοι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, προφέρουν εξαιρετικής σημασίας έργο και στηρίζουν το  Δημόσιο Σύστημα Υγείας» επισημαίνει ο κ. Ξανθός, και διαβεβαιώνει ότι δρομολογούνται οι καταβολές των οφειλομένων εφημεριών και υπερωριών για το τρέχον έτος προς τους γιατρούς, νοσηλευτές καθώς και το λοιπό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των οφειλομένων έχει ως εξής:

Με βάση τη Νομοθετική Ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν Νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα εκδοθεί  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015.  Στη συνέχεια θα προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και η αποπληρωμή των δικαιούχων το συντομότερο δυνατόν.

Η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών για το 2015 έχει δρομολογηθεί. Ο Αναπληρωτής Υπουργός  έχει δώσει εντολή προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση ενταλμάτων όσον αφορά τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015. Το θέμα της αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών (επαναφορά του 9% σε επίπεδο ΥΠΕ) θα ρυθμιστεί με τροπολογία η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.