Κρήτη -Βιασμός ανηλίκου στο Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 66χρονος λυράρης

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 66χρονος λυράρης, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε έναν ανήλικο από το 2018, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα Cretapost, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η απολογία του 66χρονου, με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να αποφασίζουν την άμεση προφυλάκισή του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο λυράρης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ανέφερε στην ανακρίτρια ότι του έχουν στήσει πλεκτάνη. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν έπεισε τις Αρχές.

Βιασμός ανήλικου στην Κρήτη: Σοκαρισμένοι όσοι γνώριζαν τον 66χρονο λυράρη -«Να τιμωρηθεί παραδειγματικά»
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικής μορφής και αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, της μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ηράκλειο Κρήτης: Αίτημα για επανάληψη της εξέτασης του ανηλίκου κατέθεσε η υπεράσπιση του λυράρη

 

Αίτημα για επανάληψη της εξέτασης του ανηλίκου κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου λυράρη, Διονύσης Βέρρας, στις ανακριτικές αρχές.

Ο λυράρης, φορώντας κουκούλα και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με υγειονομική μάσκα, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής (31/3) στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από την πλάγια πόρτα του Μεγάρου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αποδοκιμασίες και εντάσεις από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στα δικαστήρια.

Προσερχόμενος στα δικαστήρια, ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου ανέφερε σε δηλώσεις του πως η ανακρίτρια θα αξιολογήσει το αίτημα επανάληψης της εξέτασης του ανηλίκου, τονίζοντας πως αντικειμενικό εύρημα σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υφίσταται, ενώ έκανε λόγο και για ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα του, που έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις απ’ αυτά που κατέθεσε.

«Η αλήθεια είναι πως εύρημα αντικειμενικό σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υπάρχει. Όλη η κατηγορία, μέχρι αυτή τη στιγμή, εδράζεται σε μία περιγραφή που κάνει ο ανήλικος.

»Είναι πρωτοφανές να περιγράφονται κάποια πράγματα που θα έπρεπε να υπήρχαν κάποια αντικειμενικά ευρήματα, εκτός από τη δική του μαρτυρία. Καμία μαρτυρία κάποιου άλλου ατόμου, κανένα ψηφιακό δεδομένο, όπως κάποια κάμερα μαγαζιού που πέρασαν απ’ έξω. Κανένα απολύτως αντικειμενικό εύρημα» τόνισε σχετικά ο κ. Βέρρας, ενώ παράλληλα επισήμανε πως υπάρχει ένα έγγραφο του παιδιού προς τη μητέρα του.

«Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα, που δεν ξέρω πώς θα αξιολογηθεί. Υπάρχει ένα έγγραφο και συγκεκριμένα ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα. Εκεί η περιγραφή του παιδιού διαφοροποιείται σε σχέση με το τι υπάρχει στην κατάθεσή του κατά την αστυνομική προανάκριση», πρόσθεσε.

Γι’ αυτούς τους λόγους ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε χθες αίτημα στην ανακρίτρια για επανάληψη της εξέτασης του παιδιού, υπό τους όρους που λέει ο νόμος.

«Ο νόμος ορίζει κάτω από ποιους όρους εξετάζεται ο ανήλικος. Η ένορκη κατάθεση του ανηλίκου καταγράφεται οπτικοακουστικά, κάτι που αναπληρώνει τη φυσική απουσία του στο δικαστήριο. Αυτή η καταγραφή δεν έχει λάβει χώρα και εμείς ζητάμε την επανάληψη της διαδικασίας, όπως την ορίζει ο νόμος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Τέλος, επισήμανε πως ο 66χρονος επιμένει στην αθωότητά του, λέγοντας πως έχει στηθεί σε βάρος του μία πλεκτάνη.

Στα ίχνη των 29 χρηστών οι Αρχές

 

Τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές βρίσκονται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστή» το αγόρι.

Αναμένεται να «χτενίσουν» όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου, προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

Ήδη, στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ, ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με το ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.