ΟΑΕΔ: Έως τις 18 Μαρτίου υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Από σήμερα έως και τις 18 Μαρτίου υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, για 25.000 ανέργους.

σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και φορείς Υπουργείων.
Η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και υποβάλλεται μέσω τουυστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) του Οργανισμού.

Ο μισθός προσδιορίζεται στα 569 ευρώ.

Η επιλογή θα γίνει βάσει μοριοδότησης, ενώ έχουν προκύψει 169 ειδικότητες.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από μία μέχρι τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι ηλικίας έως και 54 ετών στην αίτησή τους επιλέγουν επίσης από ένα έως δύο θεματικά αντικείμενα για το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Επισημαίνεται ότι για τους δυνητικά ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω η εν λόγω επιλογή είναι προαιρετική.

Η κατανομή των θέσεων θα γίνει ως εξης:

Δήμοι: 20.397 θέσεις (81,6%) Για την κατανομή ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες των δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

*Περιφέρειες: 2.566 θέσεις (10,3 %)

*Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 348 θέσεις (1,4 %)

*Λοιποί Φορείς: 1.689 θέσεις (6,7 %)

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με 132 εκατ. ευρώ και από πόρους του ΟΑΕΔ με 56,6 εκατ. ευρώ και έχει δύο σκέλη:

α) Την απασχόληση των εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργων για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ κλπ.

β) Την παροχή προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 στοχευμένες θεματικές ενότητες, που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν, συνιστώντας μια ολοκληρωμένη ενεργητική πολιτική απασχόλησης, η οποία θα βοηθήσει στην εργασιακή ένταξη των ανέργων.