Ο Μασκ κατηγορεί τον Ζούκεμπεργκ ότι το WhatsApp παρακολουθεί τους χρήστες του

Μύδρους εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης του Twitter και συνιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, κατά του αφεντικού των ανταγωνιστικών μέσων, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που έχει στην κατοχή του όχι μόνο το Facebook αλλά και το WhatsApp.

Σε μια καταγγελία στην οποία προέβη μέσω Twitter και προκάλεσε αίσθηση, ο Μασκ δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς πως αμφιβάλλει για το σεβασμό στην ιδιωτικότητα από πλευράς της εφαρμογής WhatsApp.

Συγκεκριμένα προχώρησε στην αναδημοσίευση ανάρτησης χρήστη του Twitter που γνωστοποίησε ότι η εφαρμογή ενεργοποίησε το μικρόφωνο της συσκευής στο κινητό του καθώς κοιμόταν ενώ παρέμεινε ανοιχτό και όταν ήταν ξύπνιος, από τις 6 το πρωί.

Ο άνθρωπος που ανάρτησε τη συγκεκριμένη είδηση παρουσιάζει δεδομένα από το χρονολόγιό του. Συγκεκριμένα, παρουσίασε με χρονική σειρά εννέα διαδοχικά περιστατικά από τις 04:20 έως τις 06:53.

O Μασκ δεν περιορίστηκε μόνο σε μια αναπαραγωγή σχολίου αλλά δημοσίευσε και νέο tweet στο οποίο, σε αιχμηρό τόνο, γράφει τα εξής: «Ναι. Μπορεί οι ιδρυτές του WhatsApp να εγκατέλειψαν το Meta/Facebook και να ξεκίνησαν την εκστρατεία διαγραφής του Facebook (#deletefacebook) για να συμβάλουν σημαντικά στην οικοδόμηση της κρυπτογραφημένης υπηρεσίας μηνυμάτων Signal. Αυτό που έμαθαν για το Facebook και τις αλλαγές στο WhatsApp φαίνεται πως δεν τους ικανοποίησε».

Το WhatsApp απάντησε, με τη σειρά του, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σημειώνοντας ότι το περιστατικό που αναφέρθηκε συνιστά σφάλμα του Android που δίνει λάθος πληροφορίες στο Privacy Dashboard, «γι’αυτό και έχει ξεκινήσει έρευνα που έχει ζητηθεί από την Google με σκοπό την ταχεία επίλυση».