Το Twitter ξεκίνησε τη συνδρομή των 8 δολαρίων

Ξεκίνησε η χρέωση των 8 δολαρίων στο Twitter για όσους επιθυμούν την πιστοποίηση επαληθευμένου χρήστη.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του μέτρου από το νέο ιδιοκτήτη του Twitter Έλον Μασκ, η πλατφόρμα ξεκίνησε τη χρέωση 8 δολαρίων, μηνιαίως. Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή λίγα 24ωρα έπειτα από τις μαζικές απολύσεις στην εταιρεία, που ανακοίνωσε ο Αμερικανός μεγιστάνας.

Στην ενημέρωση που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το Twitter, αναφέρει: «Ο λογαριασμός σας θα έχει το μπλε σημάδι επιλογής, όπως και οι διασημότητες, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε».

Παράλληλα με το νέο σύστημα επαλήθευσης, το Twitter υπόσχεται ότι «σύντομα» θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των διαφημίσεων για τους συνδρομητές του. Επιπλέον έχει υποσχεθεί τη δυνατότητα δημοσίευσης μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο και την κατά προτεραιότητα κατάταξη στις αναζητήσεις, τις αναφορές και τα σχόλια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ανακοίνωση του Twitter είναι ενδεικτική της ταχύτητας με την οποία κινείται ο Μασκ μετά την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισ. δολαρίων. Μέσα σε μια εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε σχεδόν το μισό προσωπικό του αλλά και τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη. Ο Μασκ παρουσίασε την επιβολή συνδρομής στο Twitter Blue, ως τον τρόπο για να αντιμετωπιστεί η μείωση των εσόδων από τις διαφημίσεις αλλά και η παρουσία των bots.