Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση και στο Instagram - Το YouTube αποκλείει τα κανάλια που χρηματοδοτούνται από το ρωσικό κράτος

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει την πρόσβαση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, το οποίο κατηγόρησε ότι προπαγανδίζει την βία κατά των Ρώσων στρατιωτών σε σχέση με την εμπλοκή τους στην Ουκρανία.

«Δεδομένου ότι οι ενεργοί χρήστες του Instagram θα χρειαστούν χρόνο για να αντιγράψουν και να μεταφέρουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, για να ειδοποιήσουν τις επαφές και τους ακολούθους τους, η Roskomnadzor αποφάσισε να ολοκληρώσει τη διαδικασία αποκλεισμού της πρόσβασης στο Instagram στις 12 τα μεσάνυχτα της 14ης Μαρτίου, δίνοντας 48 ώρες προθεσμία», έγραψε η Roskomnadzor στο κανάλι της στο Telegram.

Νωρίτερα η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από τη ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση», μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Το YouTube μπλοκάρει την πρόσβαση σε κανάλια που συνδέονται με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ

Το YouTube μπλοκάρει με άμεση ισχύ την πρόσβαση παγκοσμίως σε κανάλια που συνδέονται με ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, επικαλούμενη μια πολιτική που απαγορεύει περιεχόμενο που διαψεύδει ή υποβαθμίζει καλά τεκμηριωμένα βίαια γεγονότα.

Η μεγαλύτερη σε χρήση υπηρεσία ροής βίντεο στον κόσμο, η οποία ανήκει στην Google της Alphabet Inc, ανέφερε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εμπίπτει πλέον στην πολιτική της για βίαια γεγονότα.

«Οι κατευθυντήριες οδηγίες της κοινότητας μας απαγορεύουν την άρνηση περιεχομένου, την διάψευση ή την υποβάθμιση καλά τεκμηριωμένων βίαιων γεγονότων και αφαιρούμε περιεχόμενο σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που παραβιάζει αυτήν την πολιτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Φαρσάντ Σαντλό. «Σύμφωνα με αυτό, με άμεση ισχύ, αποκλείουμε επίσης κανάλια YouTube που σχετίζονται με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, παγκοσμίως», συμπλήρωσε.