Πόσο ψηφιακή είναι η χώρα μας;

Οι ψηφιακές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είναι πολλές.

Από τις διαδικτυακές αγορές και σπουδές, μέχρι την πληρωμή λογαριασμών και τη χρήση δημοσίων υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (Digital Economy and Social Index) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η χώρα μας βρίσκετε στην 26η θέση μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ, σε σχέση με τη χρήση των ευρυζωνικών δικτύων.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 2013- 2014 και με βάση αυτά, αν και η χώρα μας εμφανίζει πρόοδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, καθώς το 100% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν πρόσβαση σε σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες, παρ` όλα αυτά, ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 37% εξακολουθεί να μην έχει σύνδεση σε αυτές.

Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά, η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις εμφανίζει καλύτερες επιδόσεις και η χώρα μας κατατάσσεται στην 19η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις καλύτερες επιδόσεις εμφανίζουν οι Δανοί με ποσοστό 68%, ενώ τις χειρότερες οι Ρουμάνοι με ποσοστό 31%.