Η Google τιμάει την συγγραφέα Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ

Η Google τιμάει την συγγραφέα Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ, αφιερώνοντας της το σημερινό, (07/02), doodle, με αφορμή τα 148 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1867, σε ένα ξύλινο αγροτόσπιτο, κοντά στο μεγάλο δάσος του Ουισκόνσιν, στο βόρειο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ηλικία δεκατριών ετών, η Λόρα και η οικογένειά της εγκατέλειψαν τα πυκνά δάση του Ουισκόνσιν για τα λιβάδια του Κάνσας, κι από εκεί στην εύφορη κοιλάδα της Μινεσότα, μέχρι μια ολοκαίνουρια πόλη, στο τέλος της σιδηροδρομικής γραμμής, στην περιοχή της Ντακότα.

Στη μακρόχρονη αναζήτησή τους για μια νέα ζωή σε δική τους γη, η Λόρα και οι δικοί της, γνήσιοι πιονιέροι, αντιμετώπισαν τα πάντα, από μεγάλες ξηρασίες και βαρυχειμωνιές, μέχρι κατεστραμμένες σοδειές και επιδρομές ακρίδων.

Τα βιβλία μεταφέρθηκαν στη μικρή οθόνη μέσα από μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά, που παρακολούθησαν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70 έως τα μέσα της δεκαετίας του ΄80.

Το σενάριο της τηλεοπτικής μεταφοράς ήταν βασισμένο στο βιβλίο που είχε γράψει το 1935 η συγγραφέας Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ, την οποία υποδύθηκε η 9χρονη Μελίσα Γκίλμπερτ.

Το σήριαλ γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την πρώτη σεζόν προβολής και έδινε έμφαση στις οικογενειακές αξίες και τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά έθιγε και πολλά κοινωνικά ζητήματα, όπως η υιοθεσία, ο αλκοολισμός, οι ασθένειες, ακόμη και ο βιασμός.

Το 1982, η σειρά μετονομάστηκε «Το μικρό σπίτι. Μια νέα αρχή» και, έναν χρόνο αργότερα, σταμάτησε να μεταδίδεται.

Πρόσφατα, δημοσιεύτηκαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι στα χειρόγραφα απομνημονεύματά της η συγγραφέας δεν περιέγραφε ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές, αλλά σκηνές ενδοοικογενειακής βίας.