Εφαρμογή για κινητά στη μάχη κατά του καρκίνου του δέρματος!

Επανάσταση φέρνει η εφαρμογή SkinVision που εγκαθίσταται στο κινητό σας και η οποία αναγνωρίζει τα σημάδια καρκίνου του δέρματος, εντοπίζοντας τις αλλοιώσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από γιατρό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, ο οποίος χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και βασίζεται σε 4.000 φωτογραφίες από 500 δερματολογικές αξιολογήσεις, παρέχοντάς της ακρίβεια στις «διαγνώσεις» σε ποσοστό 90%.

Ο αλγόριθμος δημιουργήθηκε από δερματολόγους, οι οποίοι ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν υποκαθιστά τον γιατρό, απλά προειδοποιεί τον χρήστη της εφαρμογής να ενεργοποιηθεί όταν εντοπίζεται κάτι ύποπτο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να “ανέβασετε” μια φωοτγραφία από το σημάδι (ελιά, σπίλος) που εμφανίστηκε στο δέρμα σας και η εφαρμογή σας παρέχει μια αξιολόγηση κινδύνου.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για i-phone, ενώ σύντομα θα μπορείτε να την κατεβάσετε και από κινητό με λειτουργικό android. Η διεύθυνση: https://skinvision.com/