Τι αγοράζουν διαδικτυακά οι Ελληνες καταναλωτές – Η διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες [εικόνα]

Η διαδικτυακή αγορά άργησε να έρθει στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται με μεγάλους ρυθμούς, με αρκετές ιστοσελίδες να γίνονται ιδιαίτερα γνωστές.

Μια από αυτές, το aggeliopolis.gr, φρόντισε να μας ενημερώσει για τις προτιμήσεις των επισκεπτών του.

Τα online δίκτυα αγορών έχουν φέρει τεράστιες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών. Οχι επειδή άλλαξαν τις προτιμήσεις τους, αλλά επειδή τους δίνουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ο,τι θέλουν χωρίς να ψάχνουν με τις ώρες. Εκτός αυτού όμως, οι πολλές προσφορές που μπορεί να συναντήσει κανείς διαδικτυακά είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Μετά από οκτώ μήνες λειτουργίας, το aggeliopolis.gr μάζεψε τα στατιστικά από τις πωλήσεις του και δημιούργησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα που αποκαλύπτει τις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Στην εικόνα αυτή, είναι διακριτές και οι μεγάλες διαφορές προτιμήσεων ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Ανδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν σχεδόν με την ίδια συχνότητα το site των διαδικτυακών αγορών. Ωστόσο, οι άνδρες προτιμούν να προμηθεύονται διαδικτυακά αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά είδη αλλά και διάφορα άλλα gadgets. Από την άλλη, οι γυναίκες αγοράζουν με μεγαλύτερη συχνότητα είδη ένδυσης και έπιπλα. Τα ποσοστά που έχουν τα δύο φύλα στις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες είναι σχεδόν… αντίθετα.

Η εικόνα όμως δίνει και περαιτέρω πληροφορίες. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη σε πραγματοποίηση online αγορών και πωλήσεων, ενώ οι Ελληνες καταναλωτές προτιμούν τα μεταχειρισμένα προϊόντα, αφού οι αγορές από δεύτερο χέρι φτάνουν το 90%. Στο δεξί μέρος της εικόνας φαίνονται και τα δημοφιλέστερα προϊόντα που μέσω του site καταλήγουν στα χέρια των καταναλωτών.

Δείτε την εικόνα που δημοσίευσε το aggeliopolis.gr:

 

 

Πηγή: iefimerida.gr