ΕΛ.ΑΣ: Πώς να αποτρέψετε την κλοπή του κινητού σας

Οδηγίες προς τους πολίτες με στόχο την προστασία τους από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Προηγήθηκε η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Σεπτεμβρίου, βάσει της οποίας οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Οπως ενημερώνει τώρα και η ΕΛ.ΑΣ., σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά την κλοπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Σημειώνεται ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων-I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5170627/symboyles-prostasias-apo-klopes-kinhtwn-thlefwnwn-dinei-h-el-as/