Συνέντευξη με το ελληνόφωνο rock συγκρότημα Δ.Ο.Γ.Μ.Α.

Οι Δ.Ο.Γ.Μ.Α. (Διχασμένα Όνειρα Γεμάτα Με Αλήθεια) πρωτοσχηματίστηκαν το 2001, εγώ τους γνώρισα μόλις πριν 3 χρόνια και ομολογώ ότι δεν περίμενα να υφίστανται ακόμα Ελληνικά Rock συγκροτήματα, τα οποία με πάθος και αγάπη να υποστηρίζουν την σκηνή.

Η ζωντάνια που εκπέμπουν επί σκηνής είναι κάτι το μοναδικό, κάτι που μου θύμισε παλιές καλές εποχές του Rock στην Ελλάδα. Ο τρόπος ζωής τους, οι απόψεις τους, οι μελωδίες τους, οι στίχοι τους, όλα είναι Rock…προερχόμενα από την κοινωνία για την κοινωνία!

1. Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;

Το όνομα προέκυψε από την επίμονη προσπάθεια να ερμηνεύσουμε αυτά που συμβαίνουν στη ζωή, είτε στον πραγματικό, είτε στον ονειρικό κόσμο. Πάντα κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια η οποία μπορεί να μας διχάσει ή ένα όνειρο (ή μια ελπίδα) που να μας προβληματίσει. Αν αυτό γίνει Δ.Ο.Γ.Μ.Α. στη ζωή σου τότε γίνεσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ανησυχίες που θα θες να ερμηνεύεις τα πάντα.

2. Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία των Δ.Ο.Γ.Μ.Α.;

Το 2012 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας LP με τίτλο «Νεκρή Ψυχή» και το 2014 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας digital single με τίτλο «Το Ταξίδι». Μέσα στο 2015 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά μας με τίτλο «Γυμνή Αλήθεια».

3. Τι σας έφερε κοντά σαν μουσικούς;

Η ανάγκη για δημιουργία μουσικής, για έκφραση, για κατάθεση απόψεων, ψυχής και συναισθημάτων, η ζωή, η τύχη, ο έρωτας… Ένας συνδυασμός όλων!

4. Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε και ποιες είναι οι επιρροές σας;

Εντάσσουμε τη μουσική μας στην οικογένεια του ελληνόφωνου rock. Από κει και πέρα οι επιρροές μας είναι από διάφορα ήδη μουσικής. Rock, Jazz, Metal, Ethnic κ.ο.κ.

5. Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα του 2015 ένας καλλιτέχνης της rock / metal σκηνής μπορεί να ζει αποκλειστικά από τη μουσική;

Αν έχει ξεκινήσει πρόσφατα τη μουσική του καριέρα είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσει αποκλειστικά από τη μουσική. Τώρα για παλαιότερους καλλιτέχνες, δε γνωρίζουμε αλλά μάλλον δύσκολο και για αυτούς. Δεν υπάρχει στήριξη των καλλιτεχνών αυτής της σκηνής, επομένως, κάνοντάς τα όλα μόνος, αυτό δημιουργεί αρκετά έξοδα, που σπάνια μπορούν να καλυφθούν.

6. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ μουσικού και ακροατή είναι κινητήριος δύναμη για την ψυχική ολοκλήρωση της μπάντας. Ποια είναι η άποψή σας;

Ισχύει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Ακόμα και όταν υπάρχουν προβλήματα μέσα σε ένα συγκρότημα, που πάντα υπάρχουν, η ενέργεια αυτή είναι, που τελικά, δένει τα μέλη μεταξύ τους. Δίνοντας ψυχή πάνω στη σκηνή, ενώνεσαι με τα μέλη και ολοκληρώνεις το δημιουργικό κομμάτι.

7.Το ταξίδι σας ως συγκρότημα σε ποιο σημείο έχει φτάσει – αν μπορούμε να το προσδιορίσουμε προσεγγιστικά – και ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός;

Τα βήματα που κάνουμε ως συγκρότημα θεωρούμε πως είναι αργά αλλά σταθερά. Δε θεωρούμε πως έχουμε φτάσει κάποιο σημείο ή αν πρέπει να φτάσουμε κάποιο σημείο γενικά. Το ταξίδι έχει άγνωστο προορισμό και αυτό είναι η μαγεία του. Live εμφανίσεις, περισσότερη δισκογραφία και μουσικές συνεργασίες, σίγουρα θα είναι ωραίοι σταθμοί.

8. Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε και για ποιο λόγο;

Με όλους όσους θα θέλανε να μας εμπιστευτούν για να συνεργαστούν μαζί μας. Το σίγουρο είναι πως έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά και δε θα φοβόμασταν οποιαδήποτε συνεργασία.

Οι Δ.Ο.Γ.Μ.Α.:

  • Νίκος Γιακουμάκης: Φωνητικά
  • Νικόλας Μανούσης: Μπάσο
  • Γιώργος Κρικέλης: Τύμπανα
  • Νίκος Γαγγάδης: Κιθάρα
  • Φαίη Ψωμαδάκη: Πλήκτρα
  • Νίκος Γεωργάκης: Κιθάρα

Πληροφορίες:

Site: http://dogmagr.blogspot.gr/

Συνέντευξη: Κατερίνα Καλτσά (Δημοσιογράφος)