Ο Γιάννης Πολίτης για τη συνέντευξη Μανιαδάκη, τη βόλτα Κουφοντίνα και την ανάγνωση των κινήσεων του Αλέξη Τσίπρα (Εvening Report-Action24, 2/1/2019)

Με πλούσια ειδησεογραφία έκανε ποδαρικό το 2019. Οι καλεσμένοι του Γιώργου Κουβαρά στην εκπομπή «Evening Report»  σχολίασαν από την τηλεόραση του Αction 24 τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, μετά και την συνέντευξη του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα και πλέον κατηγορουμένου Νίκου Μανιαδάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην οποία αποκάλυψε τις πιέσεις που δεχόταν για να κατονομάσει για χρηματισμό τους Άδωνη Γεωργιάδη, Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Evening Report 2-1-2019 ]

Εκκινώντας τον σχολιασμό του, και αφού περιέγραψε το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ο Γιάννης Πολίτης επεσήμανε τις επιπτώσεις που έχει στη λειτουργία των θεσμών η μη προστασία τους μέχρι τέλους. “Ανεξαρτήτως Novartis, μία τέτοια εξέλιξη είναι επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών” σημείωσε ειδικότερα, τονίζοντας ότι ο Νικος Μανιαδάκης είναι ήδη σημαδεμένος για συναλλαγή για τους εισαγγελείς, γεγονός που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για οποιαδήποτε συναλλαγή προστατευόμενων μαρτύρων με τους εισαγγελικούς φορείς σε οποιαδήποτε υπόθεση. Σημείωσε ωστόσο για την περίπτωση Μανιαδάκη ότι προέχει να μάθουμε και το τι ακριβώς ειπώθηκε από πλευράς του.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος σχολίασε το άλλο καυτό μέτωπο της πολιτικής σκηνής του τόπου, αναφορικά με την κυβερνητική πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στον απόηχο των δηλώσεων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι “στην περίπτωση αποχώρησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη”, ο Γιάννης Πολίτης μίλησε για μία κατάσταση που τους βολεύει όλους, τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Καμμένο, αναλύοντας τον συλλογισμό του και επισημαίνοντας ότι “πολιτικά το ζήτημα είναι ευάλωτο, όχι συνταγματικά”.

“Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι θα χάσει, ικανοποιεί ριζοσπαστικές ομάδες που ο αστικός κόσμος δεν αντιλαμβάνεται. Υπάρχει το κοινό που του αρέσει η βόλτα του Κουφοντίνα, αυτό το κοινό το θέλει” είπε στη συνέχεια της συζήτησης ο Γιάννης Πολίτης για την άδεια του αρχιεκτελεστή της 17Νοέμβρη. “Ο πρωθυπουργός κάνει κινήσεις για να συσπειρώσει το 25% και να καταστεί ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση”, σχολίασε  αναφερόμενος και στα εγκαίνια του σταθμού του μετρό της Θεσσαλονίκης και στις εξαγγελίες για το Διεθνές Πανεπιστήμιο. “Με αυτήν την λογική πρέπει να τον διαβάζουμε καθημερινά και όχι με κανόνες πως σκέφτονται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ” υπογράμμισε τέλος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή και τις παρεμβάσεις του Γιάννη Πολίτη στο ακόλουθο βίντεο.

Στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχαν οι Γιάννης Πολίτης, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημήτρης Καιρίδης, Χριστίνα Κοραή, Μαρία Καρακλιούμη και Κωνσταντίνος Γκράβας.