"Σταγόνες της Αναπνοής"

“Σταγόνες της Αναπνοής” ονομάζεται η υποθαλάσσια χορευτική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο υπό την επιμέλεια της Αποστολία Παπαδαμάκη και της Sophie Bulbuyan σε συνεργασία με καλλιτέχνες από 10 χώρες.

Συγκεκριμένα, η υποβρύχια χορογραφία στην οποία θα συμμετάσχουν 14 καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο θα λάβει χώρα στην παραλία στο ακρωτήριο του Σουνίου, στον αρχαιοελληνικό ναό του Ποσειδώνα.

Ο υποβρύχιος ηχητικός σχεδιασμό της Escoitar (από τον Enrique Tomas) θα προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου στο κοινό, ενώ η υποβρύχια σκηνογραφία και τα κοστούμια ανήκει στον Γιώργο Γεωργίου.

Η Ελληνίδα χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη σε ισότιμη συνεργασία με την Γαλλίδα χορογράφο Sophie Bulbuyan και την συνεισφορά της Λίας Χαράκη (Κύπρος) δημιουργούν ένα μοναδικό υποβρύχιο θέαμα με σκηνικά, κοστούμια και μουσική κάτω από το νερό.

Θα υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη κοινού:

  • Οι υποβρύχιοι θεατές (40 άτομα ανά παράσταση) που θα κάθονται σε ειδικούς πάγκους και με τον απαραίτητο εξοπλισμό στον βυθό της θάλασσας (6 μ. βάθους)
  • Οι θεατές που με μάσκα και αναπνευστήρα (40 άτομα ανά παράσταση)παρακολουθούν από την επιφάνεια του νερού.
  • Οι θεατές που παρακολουθούν την παράσταση σε ζωντανή μετάδοση σε οθόνη στην ακτή (300 άτομα ανά παράσταση) Τρεις υποβρύχιοι φιλμογράφοι, ακολουθώντας τις οδηγίες του σκηνοθέτη BruceParamore αναμεταδίδουν πιστά τα υποβρύχια καλλιτεχνικά δρώμενα.

Οι «Σταγόνες της Αναπνοής» είναι μέρος του έργου «Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου», το οποίο είναι ένα πολυμορφικό έργο με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Δημιουργικής Ευρώπης, και του προγράμματος Horizon 2020 για την περίοδο Ιανουαρίου 2015 – Φεβρουαρίου 2016.

Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 25-26 & 27 Σεπτεμβρίου 2015.