Οι ταινίες της εβδομάδας από 02/04

Η κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με οχτώ νέες προβολές, ανάμεσα τους και η πολυσυζητημένη έβδομη ταινία της σειράς Fast and Furious, στη σκιά του θανάτου του Πολ Ουόκερ.

Hermosa Juventud
Μεταφρασμένος Τίτλος: Όμορφη Νιότη

Η Ναταλία και ο Κάρλος είναι δύο ερωτευμένοι εικοσάρηδες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ισπανία του σήμερα. Οι περιορισμένοι πόροι τους εμποδίζουν να ζήσουν με τον τρόπο που θα ήθελαν. Χωρίς ελπίδα για το αύριο, οι φιλοδοξίες τους παραμένουν χαμηλές Με σκοπό να κερδίσουν κάποια χρήματα αποφασίζουν να «γυρίσουν» μια ερασιτεχνική πορνογραφική ταινία. Η γέννηση της κόρης τους Τζούλια θα αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα για τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσουν.

Σκηνοθεσία: Χάιμε Ροζάλες
Πρωταγωνιστούν: Ίνγκριντ Γκαρσία Τζόνσον, Κάρλος Ροντρίγκες

Miss Julie
Μεταφρασμένος Τίτλος: Δεσποινίς Τζούλια

Ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Ιρλανδία του 1880. Σε μια ατμόσφαιρα αχαλίνωτου γλεντιού και χαλαρών κοινωνικών περιορισμών, η Δεσποινίς Τζούλια και ο Τζον, υπηρέτης του πατέρα της χορεύουν και πίνουν, γοητεύουν και χειραγωγούν ο ένας τον άλλο. Εκείνη γεμάτη υπεροψία, εκείνος αγενής, τους ενώνει η ίδια απέχθεια όσο και έλξη. Η οικειότητα τους οδηγεί σε απελπισμένα σχέδια και στο όραμα μιας κοινής ζωής. Αβέβαιοι για το αν θα ξημερώσει μια μέρα γεμάτη ελπίδα ή όχι, οι δύο ήρωες καταφεύγουν σε μια τελική πράξη που θυμίζει Ελληνική τραγωδία. Η Δεσποινίς Τζούλια απεικονίζει μια σφοδρή μάχη για δύναμη και κυριαρχία, μέσα από ένα παιχνίδι παραπλάνησης κι αποστροφής.

Σκηνοθεσία: Λιβ Ούλμαν
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον

Kraftidioten
Μεταφρασμένος Τίτλος: Με Σειρά Εξαφάνισης

Χειμώνας στη Νορβηγία. Ο εσωστρεφής και εργατικός Nils (Stellan Skarsgard) οδηγεί το εκχιονιστικό του διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς και τα βουνά προσβάσιμα στα αφιλόξενο παγωμένο τοπίο, όπου ζει. Έχει μόλις ανακηρυχθεί ο πολίτης της χρονιάς για τον ζήλο του, όταν ενημερώνεται ότι ο γιος του πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Αρνείται όμως να αποδεχτεί την επίσημη εκδοχή του θανάτου του γιου του και ξεκινά μια μυστική έρευνα που τον οδηγεί στους δολοφόνους του παιδιού του.

Σκηνοθεσία: Χανς Πέτερ Μόλαντ
Πρωταγωνιστεί: Στέλαν Σκάρσγκααρντ, Παλ Σβέρε Χάγκεν, Μπρούνο Γκαντς

Annie

Το διαχρονικό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, που έχει μαγέψει το κοινό εδώ και δεκαετίες, μεταφέρεται για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη (μετά την αγαπημένη ταινία του John Huston το 1982) σε μια πιο σύγχρονη και εντυπωσιακή υπερπαραγωγή με ένα λαμπερό καστ.

Σκηνοθεσία: Ουίλ Γκλουκ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Φοξ, Κεβανζέν Ουαλίς, Κάμερον Ντίαζ

Home
Μεταφρασμένος Τίτλος: Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι

Όταν τα μέλη της εξωγήινης φυλής των Μπουβ καταφτάσουν στη Γη, κυνηγημένοι από τον άσπονδο εχθρό τους, θα αποφασίσουν να διώξουν το ανθρώπινο είδος προκειμένου να αναδιοργανώσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να τον μετατρέψουν σε νέο τους σπίτι. Ο Ουπς, ένας αξιαγάπητος, αλλά παράταιρος από τη φυλή του, εξωγήινος, γίνεται στόχος των συμπατριωτών του μετά από μια γκάφα του. Ως δραπέτης, συναντά και αναπτύσσει μία απίθανη φιλία με ένα περιπετειώδες κορίτσι που ονομάζεται Τιπ και έχει την δική της αποστολή.

Σκηνοθεσία: Τιμ Τζόνσον

Πανδημία (Όλα Λοιπόν Ένα)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Pandemy

Σε μια χώρα σουρεαλιστική, όπου συμμορίες, Μ.Α.Τ., Μ.Μ.Ε., διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι, έμποροι ναρκωτικών, ολιγάρχες, τηλεοπτικές περσόνες, μια ερωτική ιστορία, μπλέκονται μεταξύ τους…ΟΛΟΙ…για να γίνουν ΕΝΑ….ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ…… Στο τέλος θα πουλήσουμε ´´μήλα´´ στο διαδίκτυο για να μειώσουμε το δημόσιο χρέος. Είναι η σατιρική μάτια του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Δημήτρη Πιατά, απέναντι στους δανειστές μας….Τα ΜΗΛΑ, η βαριά βιομηχανία μας, σημειολογικά μπορεί να είναι το προπατορικό αμάρτημα ή η αρχή για να φτιάξεις «μηλόπιτα» …

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιατάς
Πρωταγωνιστούν: Θεοδώσης Πελεγρίνης, Δημήτρης Πιατάς, Μιχάλης Μητρούσης.

Furious 7
Μεταφρασμένος Τίτλος: Μαχητές των Δρόμων 7

2015 και η έβδομη ταινία έρχεται στη μεγάλη οθόνη, με τον Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και όλη την παρέα, ένα χρόνο μετά, να έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ, σε μια ήρεμη, συντροφική ζωή, μετά την μεγάλη τους κόντρα με τον Όουεν Σο στο έκτο κεφάλαιο. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια ωστόσο, ο αδερφός του Όουεν Σο (που ερμηνεύει ο Τζέισον Στέιθαμ) επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Και εκεί ξεκινάει η καταιγιστική περιπέτεια. Στη νέα ταινία πρωταγωνιστούν εκτός του Ντουέιν Τζόνσον, της Μισέλ Ροντρίγκεζ και της Τζορντάνα Μπρούστερ, οι Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Έλσα Πατακι και βέβαια ο Πολ Γουόκερ, στην τελευταία του ερμηνεία.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Ουάν
Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, της Μισέλ Ροντρίγκεζ και της Τζορντάνα Μπρούστερ, οι Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Έλσα Πατακι, Πολ Γουόκερ.

Danny Collins
Μεταφρασμένος Τίτλος: Τίποτα Δεν Τελειώνει Κύριε Κόλινς

Πριν από 40 χρόνια ο Τζον Λένον του έστειλε ένα γράμμα. Αυτός όμως δεν το έλαβε ποτέ… Μέχρι σήμερα!
Ο σεναριογράφος των επιτυχημένων ταινιών «Αυτοκίνητα», «Μαλλιά Κουβάρια», «Last Vegas» και «Crazy, Stupid Love», Νταν Φόγκελμαν, αποφασίζει να περάσει πίσω από την κάμερα, παραδίδοντας μια πανέμορφη, γλυκιά και συγκινητική ιστορία για τις πολυπόθητες δεύτερες ευκαιρίες. Στον ρόλο του ενορχηστρωτή δεν θα μπορούσε να βρεθεί κανείς άλλος από τον αξεπέραστο Αλ Πατσίνο, ο οποίος υποδύεται έναν γερασμένο ροκ σταρ, η ζωή του οποίου αλλάζει εν μια νυκτί, λόγω ενός γράμματος που άργησε 40 χρόνια να παραδοθεί.

Σκηνοθεσία: Νταν Φόγκελμαν
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Πλάμερ