Συνεργασία του Νick Cave με τον Ψαραντώνη

Ο Ψαραντώνης συμμετέχει στο soundtrack της ταινίας “Μακριά Από Τους Ανθρώπους” του David Olehoffen, με τον Viggo Mortensen.

Σε δύο από τις συνθέσεις του soundtrack, δουλειά με την υπογραφή των Nick Cave και Warren Ellis, συμμετέχει ο Ψαραντώνης με την χαρακτηριστική του ερμηνεία, σε μια δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου από τη Feelgood Records, μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας της με τη Kobalt Label Services.

Το “Loin Des Hommes” κέρδισε 3 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2014. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Viggo Mortensen και Reda Kateb. Το σενάριο είναι προσαρμογή από ένα διήγημα του Albert Camus και πρόκειται για μια πολύ δυνατή ιστορία που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας της Αλγερίας.

O Cave και ο Ellis, για ακόμα μια φορά, θέλοντας να προσδώσουν στην μουσική τους, ένα δραματικό ύφος, προκειμένου να εναρμονιστούν με την ταινία, χρησιμοποιούν την παραδοσιακή κρητική λύρα, συνδυασμένη με τη μελωδία ενός βιολιού, την ίδια ώρα που το πιάνο κρατάει μια σταθερότητα στις νότες του. Ο συνδυασμός των ηλεκτρονικών στοιχείων που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο Nick Cave, δένει εντυπωσιακά με τα έγχορδα…Μελαγχολικές μελωδίες που εντυπωσιάζουν…!!!