Βιβλίο: «Ο Συλλέκτης των τρένων», της Μαρίας Κυριαζή

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Κυριαζή με τίτλο «Ο Συλλέκτης των τρένων», είναι ένα αστυνομικό και κοινωνικό μυθιστόρημα που αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, τα μυστικά της νύχτας και του υπόκοσμου. 

Ένα κρύο πρωινό του Νοέμβρη μια νεαρή καλόγρια θα βρεθεί κρεμασμένη στο κελί της. Μπορεί ο θάνατος της να συνδέεται με τις αποτρόπαιες δολοφονίες νεαρών κοριτσιών που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ψυχαγωγία μόνο για ενηλίκους; Στους δρόμους της Αθήνας έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. Ένας επικίνδυνος δολοφόνος, γνωστός στην πιάτσα ως Κολομβιάνος, κυκλοφορεί ελεύθερος και περιμένει υπομονετικά. Ένα και μόνο βλέμμα αρκεί για να διαβάσει την ψυχή τους. Τότε θα επιφέρει τη λύτρωση όπως μονάχα εκείνος γνωρίζει. Η υπαστυνόμος Ρίζου καλείται να εξιχνιάσει την πιο δύσκολη υπόθεση στη μέχρι τώρα καριέρα της.

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η κ. Κυριαζή σχετικά με το βιβλίο, η ίδια τονίζει: «Αποτελεί την πρώτη μου προσπάθεια στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένα είδος βιβλίων που αγαπώ πολύ να διαβάζω. Ήθελα λοιπόν να δώσω στον αναγνώστη μια πλοκή ιδιαίτερη, με αγωνία, ένταση. Να περπατήσει μαζί με τους πρωταγωνιστές στα μονοπάτια του απροσδόκητου, ακολουθώντας την ολισθηρή κάθοδο τους προς το κακό, όταν το αποτύπωμα του πόνου είναι δυσβάσταχτο. Ήθελα όμως μέσα από αυτό να θίξω και κάποια κοινωνικά ζητήματα, πολυετή μα και σύγχρονα. Ζητήματα όπως η γυναικεία κακοποίηση και η ψυχική διαταραχή».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΠΝΟΗ».

Η Κυριαζή Μαρία είναι παιδιατρική εργοθεραπεύτρια και συγγραφέας. Γεννήθηκε και ζει με την οικογένεια της στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Εργοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και έχει μετεκπαιδευτεί στην Παιδιατρική Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. Από το 2013 εργάζεται ιδιωτικά με παιδιά που παρουσιάζουν κυρίως νευροαναπτυξιακές διαταραχές και ως επόπτρια επαγγελματιών εργοθεραπείας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα που σχετίζονται με τα παιδιά και την εργοθεραπεία και είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας www.ergotherapeiakids.com.

Από την ίδια έχουν κυκλοφορήσει και το βιβλίο «Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη» από τις Εκδόσεις Πνοή και τα βιβλία «Οδηγός Σχολικής Προετοιμασίας για την Α᾽ Δημοτικού» και «ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ- Ασκήσεις αντιμετώπισης στο σπίτι» από τις εκδόσεις Upbility.