Οι ταινίες της εβδομάδας 12-18/3

Έξι νέες ταινίες αναμένονται αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Το οσκαρικό – λόγω της βράβευσης της Τζούλιαν Μουρ – Still Alice, η ελληνική ταινία Τετάρτη 04:45, η Σταχτοπούτα της Disney, το Από Μηχανής , Τα Παιδιά του Εμφυλίου και το Τζόκερ. 

Τετάρτη 04:45

αρχείο λήψης

Μετά το ντεμπούτο του με τίτλο «Ιστορία 52», ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, μία ιστορία εκδίκησης με στοιχεία μαύρου χιούμορ και αριστοτεχνικά σκιαγραφημένους χαρακτήρες.

Σταχτοπούτα
Με την Κέιτ Μπλάνσετ να διαπρέπει στο ρόλο της…κομψότατης κακιάς μητριάς, η Disney συνεχίζει την παράδοση της μεταφοράς κλασικών παραμυθιών στη μεγάλη οθόνη. Μετά τη «Maleficent», σειρά έχει η «Σταχτοπούτα» που παραμένει πιστή στο κλασικό, πασίγνωστο ομώνυμο παραμύθι, επαναφέρει τη διαχρονική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1950, μόνο που τώρα είναι περισσότερο ανθρωποκεντρική, θεαματική, φαντασμαγορική και αισιόδοξη. Κυρίως όμως, ενθουσιάζει το γεγονός ότι η Σταχτοπούτα είναι έξυπνη, δυναμική και μη εξαρτώμενη…πιο ρεαλίστρια δηλαδή!

Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει

αρχείο λήψης (1)

Μετά από τέσσερις υποψηφιότητες για ‘Οσκαρ, η Τζούλιαν Μουρ καταφέρνει επιτέλους να κρατήσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο και ένα-δυο ακόμη, αφού η νίκη της ήταν σαρωτική στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ως ακαδημαϊκός που αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται στις αρχές της νόσου Αλτσχάιμερ και προσπαθεί να το αποδεχτεί τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά της, δίνει μια από τις σημαντικές ερμηνείες της, ειδικά στα τελευταία λεπτά, ίσως όχι βέβαια τη μεγαλύτερη.

Από Μηχανής
Ο σεναριογράφος Άλεξ Γκάρλαντ, γνωστός από τα σενάρια των ταινιών 28 Μέρες Μετά, Μη Μ’ Αφήσεις Ποτέ και Sunshine, αλλά κι από το βιβλίο του Η Παραλία, που γύρισε ο Ντάνι Μπόιλ σε κινηματογραφική ταινία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Ex Machina, φέροντας και την ευθύνη του πρωτότυπου σεναρίου και της παραγωγής του.

Τα Παιδιά του Εμφυλίου
Ακροβατεί ανάμεσα στη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ. Η νέα ταινία του Διονύση Γρηγοράτου, ασχολείται με ένα απωθημένο και αποσιωπημένο γεγονός του Εμφυλίου. Πρόσωπα που έχουν ζήσει τις καταστάσεις και ηθοποιοί, “πλέκονται” στην ιστορία της ταινίας…

Τζόκερ/Wild Card

maxresdefault
Ο βρετανός σκηνοθέτης Σιμόν Γουέστ, που έγινε γνωστός με τα Con Air και Lara Croft: Tomb Raider, είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης που οι τρεις πρώτες ταινίες του έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δoλάρια στο αμερικανικό box office. Η ταινία Τζόκερ είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα Heat του Γουίλιαμ Γκόλντμαν, και είναι μια αστυνομική περιπέτεια με τον Τζέισον Στέιθαμ.