Τελευταία συναυλία για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου - «Κρατήστε τα τραγούδια και εμένα ξεχάστε με!»

Την απόσυρσή του από τις συναυλίες ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, αποχαιρετώντας το κοινό του με ένα συγκινητικό μήνυμα από σκηνής στο Θέατρο Βράχων, την Κυριακή, 16 Ιουνίου.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για προσωρινή παύση ή οριστική απόσυρση.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στους fans του

Στη συναυλία του στο Θέατρο Βράχων, με την οποία ολοκλήρωσε την περιοδεία της «Διονυσιακής περιόδου», ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την υποστήριξή τους, και ανακοίνωσε ότι η επόμενη «συνάντησή» τους θα είναι δισκογραφική.

«Λοιπόν, θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ! Και εσάς που είστε εδώ σήμερα -και αυτούς που ήτανε στο παρελθόν… Το μεγαλύτερο που έχετε κάνει είναι ότι παραβλέψατε τις ανεπάρκειές μου – ναι ρε γαμώτο! Και σταθήκατε στην ουσία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν είναι εύκολο αυτό. Το επόμενο διάστημα θα συναντιόμαστε, δισκογραφικά τουλάχιστον.

Θέλω να πω όμως το εξής, το λέω συνέχεια θα το πω για ακόμη μία φορά. Νομίζω ότι η ανταπόκριση που υπήρχε και η αγάπη… Νομίζω ήταν υπερβολική! Ακούστε, ακούστε, θα το εξηγήσω για μία ακόμα φορά. Αυτό που έκανα, δηλαδή να ασχοληθώ με τα τραγούδια, εντάξει, ήταν μία ανάγκη που δεν μπορούσα να την ελέγξω. Αντιλήφθηκα, όμως, ότι το έκανα για τη δικιά μου την ύπαρξη. Για να μπορέσω να σταθώ όρθιος σε αυτόν τον κακοτράχαλο δρόμο που είναι η ζωή, έτσι; Άρα, εν ολίγοις, η δημιουργία είναι μία εγωιστική διαδικασία. Το λέω συνέχεια: Αυτό που στεφανώνει την ανθρώπινη ύπαρξη είναι η θυσία, παιδιά, και εγώ δεν ένιωσα ότι θυσίασα κάτι. Οπότε, κρατήστε τα τραγούδια και εμένα ξεχάστε με!

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους συνεργάτες. Και τους σημερινούς και αυτούς που υπήρχαν στο παρελθόν, που με αντέξανε. Βλέπω διάφορα πρόσωπα εδώ και μπροστά και στους συνεργάτες, λυπημένα και στενοχωρημένα κλπ.. Μη στεναχωριέστε, ζήστε τη στιγμή! Ζήστε το παρόν! Σα να μην υπάρχει αύριο! Αλλά όμως, αλλά όμως… Όχι άτσαλα, να θυμάστε πάντα αυτούς που υπήρξαν πριν από μάς και αυτούς που θα υπάρξουν μετά από εμάς», είπε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της συναυλίας του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, υπό το χειροκρότημα των θαυμαστών του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον παρακολουθήσουν.