Πορεία: Τεχεράνη-Αθήνα - Έκθεση Φωτογραφίας του Omid Soleymani στου Ψυρρή

Ο Omid Soleymani γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τεχεράνη. Έφτασε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, στις αρχές του 2018, αφότου διέσχισε τα σύνορα με την Τουρκία. Ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο. Η Αθήνα έγινε η πόλη του. Μια πόλη που εμπνέει, ταξιδεύει όλους μας, θυμώνει ενίοτε, αλλά και πάντοτε συναρπάζει. Η πόλη, όπως και οι άνθρωποι της.

Τα κύρια ενδιαφέροντά του καλλιτέχνη περιλαμβάνουν τη φωτογραφία μόδας αλλά και τη δημιουργία προσωπικών αφηρημένων μα και διεισδυτικών φωτογραφικών αφηγήσεων.

Στις φωτογραφικές αυτές αφηγήσεις, ο Ιρανός καλλιτέχνης, που έχει πια ως 2η πατρίδα του, την Ελλάδα, δημιουργεί ολοκληρωμένες ιστορίες, οι οποίες εμπεριέχουν τις προσωπικές του ανησυχίες, συναισθήματα και πνευματικές αναζητήσεις, τη δεδομένη στιγμή. Τη στιγμή που αντικρίζει και απαθανατίζει το θέμα του.

Όταν φωτογραφίζει το ανθρώπινο σώμα, o Omid επικεντρώνεται στην πλαστικότητά του και στον τρόπο που μπορεί να συνδυαστεί με υλικά ώστε να αναδειχθεί πέρα από τα όρια της περιορισμένης οντότητάς του.

Στην πρώτη του έκθεση στην Αθήνα, παρουσιάζει κάποιες παλιότερες δουλειές του που εκτίθενται για πρώτη φορά, καθώς και πρόσφατες φωτογραφήσεις από τον χρόνο του στην Ελλάδα.

Η έκθεση στη καρδιά της πόλης, εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 20.00 και θα διαρκέσει έως τις 28 Νοεμβρίου στον Μικρό Πολυχώρο Marika Tarts, στην οδό Παλλάδος 4, στου Ψυρρή. Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που αξίζει να ενταχθεί στις ξέγνοιαστες βόλτες στο κέντρο της πόλης, το Σαββατοκύριακο.