Διαδήλωση στην εκδήλωση για τα φετινά Όσκαρ

Το μποϊκοτάζ της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, ζητούν οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων. Αίτημά τους είναι να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση των μειονοτικών ομάδων στις επιλογές της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Την Κυριακή στις 14.00 (τοπική ώρα, 24.00 ώρα Ελλάδας), τρεις ώρες πριν την έναρξη της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων, μπροστά από το Dolby Theater, όπου θα γίνει η τελετή, θα υπάρξει διαδήλωση.

“Στόχος είναι να στείλουμε ένα μήνυμα στην Ακαδημία και τη βιομηχανία του κινηματογράφου», δήλωσε ο Ερλ Οφάρι Χάτσινσον, πρόεδρος της ένωσης του Urban Policy Roundtable, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Το μήνυμα είναι απλό: δεν εκπροσωπείτε την Αμερική. Οι γυναίκες, οι ισπανόφωνοι, οι Αφροαμερικανοί, οι έγχρωμοι…, δεν είναι ορατοί στο Χόλυγουντ”, σημείωσε.

Να σημειώσουμε πως φέτος δεν έχει προταθεί για Όσκαρ ερμηνείας κανένας έγχρωμος ηθοποιός, κάτι που είχε συμβεί από το 1998, όταν υποψήφιοι για τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας Α’ και Β’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου, ήταν μόνο λευκοί ηθοποιοί.