Αφιέρωμα στον αξέχαστο Άκη Πάνου

Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδοποιούς, θα πραγματοποιηθεί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με δυο μοναδικές συναυλίες, τις Παρασκευές 20 και 27 Φεβρουαρίου.

Αυτοδίδακτος ο Άκης Πάνου, μπήκε στην δισκογραφία το 1958 με τα τραγούδια: «Το παιδί μου απόψε πίνει» με την Καίτη Γκρέυ και «Μια βραδιά καταραμένη» με την Δούκισσα, σε στίχους Χρήστου Κολοκοτρώνη. Συνθέτης, μουσικός, τραγουδιστής ξεχώρισε γρήγορα για το ταλέντο του. Ο στίχος του σκιαγραφεί την κοινωνική αδικία και την φλόγα του έρωτα.

Τα τραγούδια του τα έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι τραγουδιστές της εποχής του όπως: Καίτη Γκρέυ, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μιχάλης Μενιδιάτης, Χαρούλα Λαμπράκη, Στράτος Διονυσίου, Βίκυ Μοσχολιού, Στέλιος Καζαντζίδης, Γιώργος Χατζηαντωνίου, Βούλα Γκίκα, Μαρινέλλα, Γιώργος Μαρίνος, Δημήτρης Μητροπάνος, Πόλυ Πάνου, Τόλης Βοσκόπουλος και άλλοι καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.

Τα τραγούδια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα ερμηνεύσουν οι παλιοί του συνεργάτες, τραγουδιστές: Λάμπρος Καρελάς, Θοδωρής Παπαδόπουλος και η Λίζα Ανδρέου.

Στο αφιέρωμα θα συμπράξουν, ως έκτακτοι προσκεκλημένοι, στις 20 Φεβρουαρίου ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύοντας τραγούδια από τον δίσκο «ΠΑΡΩΝ» και στις 27 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύοντας τραγούδια από τον δίσκο «Τελευταίος πυρετός».

Επιμέλεια αφιερώματος: Άγγελος Σφακιανάκης
Επιμέλεια ορχήστρας: Παναγιώτης Στεργίου
Παίζουν οι μουσικοί:
Παναγιώτης Στεργίου – Τρίχορδο μπουζούκι
Χρήστος Μπέκας – Τρίχορδο μπουζούκι
Γιάννης Καραμανιόλας – Κοντραμπάσο
Νίκος Καινούριος – Κιθάρα
Τάσος Κάντας – Ακορντεόν
Άγγελος Σφακιανάκης – κρουστά

Info:

Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ – Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο τραγουδοποιό Άκη Πάνου

20 Φεβρουαρίου έκτακτη φιλική συμμετοχή
Μανώλης Μητσιάς

27 Φεβρουαρίου έκτακτη φιλική συμμετοχή
Γιώργος Μαργαρίτης

Τραγουδούν: Λάμπρος Καρελάς
Θοδωρής Παπαδόπουλος
Λίζα Ανδρέου

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, www.gialino.gr
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, Τηλ. 210 9315600

Ώρα έναρξης: 22:30