Μελωδικά χριστούγεννα με 9 μουσικές παραστάσεις

Οι μουσικές παραστάσεις που θα παίζονται τις ημέρες των εορτών και ταιριάζουν απόλυτα με την…μελωδία των Χριστουγέννων

Chicago: Πάθος, μουσική, δίψα για φήμη, χορός, σεξ, φόνος!

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας | Θέατρο Ολύμπια (πρώην Λυρική Σκηνή)

Το έργο εκτυλίσσεται στο φημισμένο Chicago του εγκλήματος και της ποτοαπαγόρευσης, με πρωταγωνιστές ως εγκληματίες κυρίως ορισμένες γυναίκες. Το μεγάλο όνειρο της Roxie είναι να γίνει διάσημη και για το σκοπό της αυτόν απατάει το σύζυγο της και σκοτώνει τον εραστή της. Καταλήγει στις φυλακές του Chicago αντιμετωπίζοντας τη θανατική ποινή, ενώ στις ίδιες φυλακές βρίσκεται το ίνδαλμα της: άλλη μια γυναίκα με την ίδια ποινή, αλλά διαφορετική ιστορία. Η ματαιοδοξία οδηγεί τη Roxie και οι συγκυρίες τη βοηθούν να προσλάβει τον καλύτερο δικηγόρο της πόλης. Η σωτηρία ή η καταδίκη της είναι θέματα του καθημερινού τύπου, των ανθρώπων που την περιβάλλουν και όχι της δικαιοσύνης, γιατί «αυτό είναι το Chicago του εγκλήματος…»

Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τη μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας ο Αλέξιος Πρίφτης, τις χορογραφίες η Chali Jennings, τα σκηνικά σχεδιάζει ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Πρωταγωνιστούν: Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αργύρης Πανταζάρας/Αιμιλιανός Σταματάκης (διπλή διανομή), Μίνως Θεοχάρης, Γιάννης Ποιμενίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη: 20:30, Παρασκευή 21:30, Σάββατο και Κυριακή: 20:30 (από 18/1)

Annie: Η ευχή…

Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου | Tae Kwon Do (Τάε Κβον Ντο)

Η καταξιωμένη σκηνοθέτις Θέμις Μαρσέλλου, με τις μεγάλες επιτυχίες των μιούζικαλ «Grease», «Το μαγαζάκι του τρόμου», «Rent», «Fame», «Μελωδία της ευτυχίας», «Οικογένεια Addams», «Jesus Christ Super Star», «Mamma mia» και «Matilda» στο ενεργητικό της, ξανασυναντά την Annie και μετατρέπει την ιστορία της σε ένα φανταστικό υπερθέαμα µε πολύ χορό και µουσική.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Σε ένα ορφανοτροφείο της Νέας Υόρκης, ένα εντεκάχρονο κορίτσι και οι φίλες του ονειρεύονται να βρουν τη δική τους οικογένεια. Η μοχθηρή, όμως, διευθύντρια του ιδρύματος, Μις Χάνιγκαν (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), τα προσγειώνει βίαια στην πραγματικότητα: είναι ορφανά και κανείς δεν νοιάζεται για αυτά.
Ώσπου μια μέρα, ένα από τα κορίτσια, η Annie, βλέπει τη ζωή της να αλλάζει: η Γκρέις Φάρελ (Νάντια Μπουλέ), η γραμματέας του δισεκατομμυριούχου ‘Ολιβερ Γουώρμπακς (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), επιλέγει την Annie για να περάσει τα Χριστούγεννα στην έπαυλη του Γουώρμπακς.

Μόνο που η υποδοχή που της επιφυλάσσει ο Γουώρμπακς είναι πολύ διαφορετική από αυτή που περιμένει. Ο στρυφνός και αυστηρός Γουώρμπακς περιφρονεί ακόμα και την ύπαρξή της και ασχολείται με τις επιχειρήσεις του. Γρήγορα, όμως, η γλυκιά και χαμογελαστή Annie θα καταφέρει να του κλέψει την καρδιά. Ο σκληρός επιχειρηματίας συγκινείται από την ιστορία του κοριτσιού και αποφασίζει να την υιοθετήσει. Η πεισματάρα Annie θέλει να βρει την οικογένειά της και ο Γουώρμπακς θα είναι βοηθός της σε αυτή την αναζήτηση. Η χρηματική αμοιβή που υπόσχεται ο Γουώρμπακς στους γονείς της Annie δελεάζει την πανούργα Μις Χάνιγκαν, η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της, Ρούστερ (Αργύρης Αγγέλου/ Άρης Πλασκασοβίτης), και της φίλης του, Λίλυ (Κατερίνα Στικούδη) θα σχεδιάσουν μια πλεκτάνη που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή της μικρής.

Πρωταγωνιστούν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Μπουλέ, Αργύρης Αγγέλου/ Άρης Πλασκασοβίτης και Κατερίνα Στικούδη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη (25/12): 17.30, Πέμπτη (26/12): 14.30, 17.30, Παρασκευή (13/12, 20/12, 27/12): 17.30, Σάββατο (14/12, 21/12, 28/12): 14.30, 17.30, Κυριακή (15/12, 22/12, 29/12): 11.30, 14.30

«Hairspray»: Από το Μπρόντγουεϊ στο Ακροπόλ

Απόδοση κειμένου – στίχων και Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου | Θεάτρου Ακροπόλ

Ένα αληθινό πάρτι με υπέροχα τραγούδια και χορογραφίες που θα γεμίσει τη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, σε μια υπερπαραγωγή με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή ορχήστρα, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, συναρπάζοντας τους λάτρεις και μη του μιούζικαλ. Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hairspray», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει διακριθεί παγκοσμίως, με 8 Tony Awards (ένα από τα οποία στην κατηγορία του «Best Musical»), 4 Laurence Olivier Awards (μεταξύ των οποίων το βραβείο «Best New Musical»), 9 Drama Desk Awards και 2 World Theatre Awards.

Το 1962, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η ταλαντούχα και ευτραφής έφηβη Tracy Turnblad έχει μόνο ένα όνειρο: να χορέψει στο διάσημο τηλεοπτικό σόου «The Corny Collins Show». Όταν μια μέρα η Tracy μπαίνει τιμωρία στο σχολείο της, γνωρίζει κάποιους χαρισματικούς Αφροαμερικανούς συμμαθητές της που της δείχνουν τις χορευτικές τους δεξιότητες, με τις οποίες κερδίζει μια θέση στο αγαπημένο της σόου. Μέσα σε μια νύχτα, η Tracy γίνεται διάσημη και χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητα της για να επιβάλει την ενσωμάτωση των Αφροαμερικανών φίλων της στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή. Στην προσπάθεια της αυτή, δέχεται επιθέσεις και εκφοβισμούς, αλλά εκείνη καταφέρνει με την ορμή και το ταλέντο της να πετύχει το ακατόρθωτο!

Σημαντικό ρόλο στη ζωή της Tracy παίζει η μητέρα της Edna Turnblad, μια γλυκιά γυναίκα, απομονωμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της λόγω της συστολής που αισθάνεται για τα παραπανίσια κιλά της που αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού από τον έξω κόσμο, από τον οποίο θέλει να προστατεύσει και την κόρη της, η οποία όμως συχνά την παρασύρει με την αισιόδοξη και τολμηρή ιδιοσυγκρασία της. Η αλλαγή έρχεται και για την ίδια μέσα από τη δράση για το κοινό καλό και το καλό της οικογένειας της. Τον χαρακτήρα αυτόν παραδοσιακά ερμηνεύει άντρας ηθοποιός και αποτελεί πρόκληση για τους κωμικούς ηθοποιούς παγκοσμίως να ενσαρκώσουν τη μοναδική Edna!

Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Σεφερλής, Κώστας Κόκλας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Πετράκης, Ησαίας Ματιάμπα, Κατερίνα Σούσουλα, Άννα Φιλιππάκη, Βαρβάρα Νεμπή, Μαριάννα Γερασιμίδου και Βαγγέλης Κακουριώτης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:30 και 21:00, Κυριακή 17:30 και 21:00

Ζω για σένα: Ένα φαντασμαγορικό ψυχαγωγικό show

Σκηνοθεσία: Τάκης Ζαχαράτος – Σοφια Σπυράτου | Θέατρο Παλλάς

Ο Τάκης Ζαχαράτος έρχεται στο Παλλάς με το πιο φαντασμαγορικό show της καριέρας του. Ο χαρισματικός performer γράφει τα κείμενα και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ζω για σένα», ένα θέαμα με τις περισσότερες μεταμορφώσεις και μιμήσεις που έχει κάνει ποτέ, όπου θα καυτηριάζει με τον μοναδικό του τρόπο την κοινωνικοπολιτική και τηλεοπτική επικαιρότητα. Το Τάκη Ζαχαράτο θα πλαισιώνει δεκαμελής ορχήστρα και εντυπωσιακό μπαλέτο 12 χορευτών.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη για οκτώ μοναδικές εορταστικές παραστάσεις στις 20:30

Mία Παριζιάνα που δεν είδε ποτέ της το Παρίσι

Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος | Θέατρο Broadway

Η μοναδική Πελαζί, η μοδίστρα που όλοι αγαπήσαμε, με τη θρυλική ατάκα «Σούζι και ψεύδεσαι και τρως», έρχεται στο πρόσωπο της ξεχωριστής Μπέσυ Μάλφα να γράψει ξανά τη δική της σπουδαία ιστορία, σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή που έχει «κεντήσει» μοναδικά ο Αντώνης Λουδάρος. Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή, με φαντασμαγορικά σκηνικά, περισσότερα από 300 κοστούμια, και πολλές εκπλήξεις. Στη θεατρική αναβίωση του αγαπημένου μιούζικαλ συμμετέχουν 40 ηθοποιοί και χορευτές καθώς και η δεκαμελής «Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας».

Πρωταγωνιστούν: Μπέσσυ Μάλφα, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Μαρτάκης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου,  Πέτρος Ξεκούκης, Τόνυ Δημητρίου, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιάννης Κρητικός και Έρρικα Μπρόγιερ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 19:00

Happy Birthday ΕΛΛΑΣ: 200 χρόνια εθνικής… Ασυναρτησίας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζουγανέλης | Θέατρο ΑΘΗΝΆ

Ο Γιάννης Ζουγανέλης υποδέχεται την καλλιτεχνικά ακούραστη Ζωζώ Σαπουντζάκη σε μια πρωτότυπη, ζωντανή, μουσική παράσταση, μαζί με μια δυνατή ομάδα. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με εορταστικό χαρακτήρα για την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής μας …Ασυναρτησίας. Η πραγματική ταυτότητα του Έλληνα δοσμένη μέσα από γέλιο, μουσική, χορό, τραγούδι αλλά και… βαθιά ψυχή. Με ήρωες, τους «Ελληναράδες» διακοσίων ολόκληρων ετών, αποκαΐδια μιας εικονικής πραγματικότητας.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χατζής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ερμόλαος Ματθαίου, Βασίλης Γιακουμάρος, Τάνια Ρόκκα, Γιώργος Μπούμπας και Σοφία Κουρτίδου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:15, Πέμπτη – Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 19:15

«Ο Χορός της φωτιάς»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τον Πόντο

Σκηνοθεσία – Κείμενο – Δραματουργία: Άρης Μπινιάρης | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Άρης Μπινιάρης γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή. Αφορμή για να εστιάσουμε στις γονιμικές ιδιότητες ενός λαού, που εγείρεται και μάχεται ενάντια στις δυνάμεις, που αρνούνται τη ζωή. Μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες αποδίδει ανάγλυφα ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης. Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία.

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης, Νίκος Τσολερίδης και Ορέστης Χαλκιάς

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Παρασκευή 20:30, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 19:00

Χριστουγεννιάτικη ιστορία στο Εθνικό Θέατρο

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος | Εθνικό Θέατρο, Κεντρική Σκηνή

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς, ένα μιούζικαλ σε μία νέα διασκευή του Τζακ Θορν με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Ένα μοναδικό θέαμα γιορτής και λάμψης που σαγηνεύει τις καρδιές όλων εκείνων που έχουν ακόμη τη διάθεση να βλέπουν τον κόσμο με την αθωότητα της παιδικής ψυχής. Ας αφεθούμε στο όνειρο και στη φαντασία.

Ο Εμπενέζερ Σκρουτζ (Αλέξανδρος Μυλωνάς) είναι οπαδός της αυστηρής πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Νιώθει τουλάχιστον… αμήχανα με τις γιορτές και τις σχόλες. Τη φετινή παραμονή Χριστουγέννων, όμως, αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πίστευε για τη ζωή του και για τους ανθρώπους γύρω του. Μια σειρά αναπάντεχων επισκέψεων από φαντάσματα τον παρασύρουν άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον.

Πρωταγωνιστούν: Αλίκη Αλεξανδράκη, Στέλλα Αντύπα, Μελίνα Βαμπούλα, Κώστας Βασαρδάνης, Θανάσης Βλαβιανός, Πάρις Θωμόπουλος, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Χριστίνα Μαξούρη, Ζωή Μυλωνά, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Στέργιογλου και Γιώργος Τζαβάρας

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Tετάρτη 19:00, Πέμπτη – Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

Ωραία μου κυρία

Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας | Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η «Ωραία μου κυρία», ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ολοκληρωμένη μουσική μορφή του από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η μουσική παράσταση των Άλαν Τζέυ Λέρνερ και Φρέντερικ Λόου ζωντανεύει στον σαγηνευτικό και αινιγματικό κόσμο του καμπαρέ σε μια παραγωγή υψηλής αισθητικής.

Η ρομαντική ιστορία του Χένρυ Χίγκινς, του διακεκριμένου καθηγητή φωνολογίας στο Λονδίνο των αρχών του 20ού αιώνα, ο οποίος προσπαθεί να μεταμορφώσει μια πλανόδια λουλουδού με βαριά, ακατάληπτη προφορά σε κυρία της υψηλής κοινωνίας, μεταφέρεται σε ένα ατμοσφαιρικό καμπαρέ βγαλμένο μέσα από τους πίνακες του Τουλούζ-Λωτρέκ, τα βαριετέ των ταινιών του Φελλίνι και τα σκοτεινά καμπαρέ του Μπομπ Φόσσι. Επειδή, ακριβώς, η ζωή είναι καμπαρέ. Δύο πιάνα, φωνές, σώματα και ξέφρενοι χοροί καν καν σε ένα μιούζικαλ για τον πόλεμο των φύλων και των τάξεων με υπέροχα τραγούδια όπως το «I could have danced all night», που παραμένει δίκαια μέχρι σήμερα από τα δημοφιλέστερα του είδους.

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Τιτόπουλος, Βασίλης Δημακόπουλος, Ιωάννα Φόρτη, Έλλη Δαδήρα, Μαρία Γράμψα, Νικόλας Μαραζιώτης, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Μαρία Αλεξάνδρου, Γιάννης Μανιατόπουλος, Χρήστος Ραμμόπουλος, Νικόλας Ντούρος, Αντώνης Αντωνιάδης, Μάγδα Καυκούλα, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη – Σάββατο 20:00, Κυριακή 19:00

πηγή: ethnos.gr