150.000 δολάρια για μια μπανάνα στον τοίχο! - Δείτε το νέο... δημιούργημα του Ιταλού Κατελάν, μετά την χρυσή λεκάνη τουαλέτας

Είναι ο δημιουργός της χρυσής λεκάνης τουαλέτας που είχε κλαπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από το ανάκτορο Μπλένιμ της Βρετανίας, ενώ ένα άλλο έργο του, το «Him» που παρουσιάζει έναν γονατιστό Χίτλερ, είχε πουληθεί στην τιμή ρεκόρ των 17,2 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν «ξαναχτύπησε».Την Τετάρτη παρουσιάστηκε σε μία γκαλερί σύγχρονης τέχνης στο Μαιάμι, που ιδρύθηκε στο Παρίσι και έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Ιταλό καλλιτέχνη, ένα νέο έργο του. Σύμφωνα με την γκαλερί, είναι η πρώτη του συνεισφορά σε μια έκθεση τέχνης εδώ και 15 χρόνια.

Το νέο «δημιούργημά του» έχει τον τίτλο «Comedian» και παρουσιάζει μία μπανάνα που αγόρασε σε ένα μανάβικο του Μαϊάμι και ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας.

Υπάρχουν μάλιστα, τρεις εκδοχές του έργου, όπως λέει η γκαλερί, με τις δύο να έχουν ήδη πουληθεί στην τιμή των 150.000 δολαρίων.

Πριν από την πώληση του συγκεκριμένου έργου, ο ιδρυτής της γκαλερί, Εμανουέλ Περοτίν, δήλωσε στο CNN πως οι μπανάνες είναι «ένα σύμβολο του παγκόσμιου εμπορίου καθώς και μια κλασική συσκευή χιούμορ» προσθέτοντας πως ο καλλιτέχνης μετατρέπει τετριμμένα αντικείμενα σε «μέσα μεταφοράς τόσο απόλαυσης όσο και κριτικής».

Ωστόσο, οι πιθανοί αγοραστές του τελευταίου κομματιού της μπανάνας, θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν όταν η μπανάνα θα αρχίσει να αποσυντίθεται.


Θεατές θαυμάζουν το έργο τέχνης με μία μπανάνα κολλημένη στον τοίχο