Αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο Νίκο Κεσσανλή

Το απαράμιλλο έργο του  Νίκου Κεσσανλή-ένας από τους πιο κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους, πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με καίριο έργο στη σύγχρονη τέχνη της χώρας – παρουσιάζεται την Τρίτη(10/02) στην γκαλερί a.antonopoulou.art.

Το αφιέρωμα αποτελείται από δύο εκθέσεις.

Η πρώτη έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 28 Μαρτίου, συγκεντρώνει 27 έργα υπό τον τίτλο «Τοίχοι της πόλης» και θα ακολουθήσει η δεύτερη έκθεση με τίτλο «Οι φίλοι».

Ο Νίκος Κεσσανλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930 και είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μοντερνισμού με σπουδαία καλλιτεχνική δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στην αρχή της πορείας του ο Κεσσανλής ασχολήθηκε με τη λυρική αφηρημένη ζωγραφική και την άμορφη τέχνη, παράγοντας δυνατούς και εκφραστικούς πίνακες από μεικτά υλικά.

Στα έργα του χρησιμοποιεί την πλάγια μετατόπιση της κεντρικής εστίας του φακού κατά τη φωτογράφηση ή την εκτύπωση και συνδέει κάποιες καθημερινές εικόνες με τη σχεδιαστική παράδοση του 16ου και του 19ου αιώνα και τις γκραβούρες του Holbein ή του Dure. Σε κάποιους πίνακες συνδυάζει τις έρευνές του πάνω στη χειρονομία, την κίνηση και τη φωτομηχανική εικόνα και επεμβαίνει στα φωτογραφικά έργα απλώνοντας την εμουλσιόν με φαρδιές βούρτσες, εντείνοντας την εκφραστικότητα αλλά και την πλαστικότητά τους και προσδίδοντάς τους εξπρεσιονιστικά χαρακτηριστικά.