Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τιμά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τους συμμετέχοντες

Διαδρομή με θέμα τον αθλητισμό στην αρχαιότητα έχει διοργανώσει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τιμώντας την ιδέα της αθλητικής αγωνιστικής προσπάθειας και τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Αθήνα, την επόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

Με τη βοήθεια ειδικού εκπαιδευτικού εντύπου στα ελληνικά και τα αγγλικά, που θα είναι διαθέσιμο στην είσοδο του μουσείου από τις 5 έως τις 12 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες αθλητές του αυθεντικού μαραθωνίου θα μπορούν να περιηγηθούν στο μουσείο και να γνωρίσουν μια σειρά εκθεμάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό (π.χ. προετοιμασία αθλητών, αγώνες, έπαθλα).

«Η Ιδέα της ύψιστης αγωνιστικής προσπάθειας του ανθρώπου να καταστήσει το σώμα του ικανότερο και να επινοήσει τεχνικές με τη βοήθεια του νου αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της άθλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «Δεν είναι τυχαίο ότι στην αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός και τα διάφορα αγωνίσματα είναι συνυφασμένα με τη ζωή, τους μύθους, τη θρησκεία και την συνείδηση του αρχαίου Έλληνα. Οι αθλητές είναι πρόσωπα εξειδικευμένα σε ένα η περισσότερα αθλήματα και μέλη μιας κοινωνίας που μπορεί να μετατρέψει στο πέρασμα του χρόνου την άμιλλα σε αρετή».

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη για τους 100 πρώτους αθλητές, οι οποίοι θα πρέπει να προμηθευτούν το έντυπο στις Πληροφορίες του Μουσείου, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους στον μαραθώνιο.

Με πληροφορίες από το in.gr