Αριστουργήματα εκτίθενται για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, εμπλουτίζει τις εκθέσεις του και εντείνει τις δράσεις του, στο πλαίσιο μιας μελετημένης στρατηγικής για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Άλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι, το μουσείο με τους μεγαλύτερους θησαυρούς του κόσμου, παρά την βαθιά οικονομική κρίση, αύξησε κατά 16% την επισκεψιμότητά του.

Επίσης, σύμφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο παρουσίασε κατά τον μήνα Ιούλιο του 2014 αύξηση επισκεψιμότητας της τάξεως του 24,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 3013.

Το αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί μερικά από τα πιο θαυμαστά ευρήματα του παρελθόντος, θέλοντας να φέρει πιο κοντά στο κοινό τον αρχαίο πολιτισμό εγκαινίασε την Δευτέρα στην Αίθουσα του Βωμού τη νέα δράση, “Αθέατο Μουσείο”, με επιλεγμένα εκθέματα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Πρόκειται για αρχαιότητες που δεν έχουν προβληθεί ξανά και θα αναδύονται κάθε δύο μήνες από τις αποθήκες του Μουσείου.

Το πρώτο έκθεμα είναι το δαχτυλίδι του Θησέα, ένα μυκηναϊκό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που βρέθηκε τυχαία σε ανασκαφή στο στο βράχο της Ακρόπολης κατά τη δεκαετία του 1950.

Παράλληλα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία Φίλων του εκδίδουν επίσης ένα εικονογραφημένο ημερολόγιο για το 2015, το οποίο περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Μουσείου και κείμενα για την ιστορία και τις συλλογές του, καθώς και για την συμβολή του στην συντήρηση, την έρευνα και την προβολή αρχαιολογικών ευρημάτων.

Με την νέα του δράση καθιστά τον αρχαίο κόσμο πιο οικείο στο κοινό, διεκδικώντας τον τίτλο “του δικού σας μουσείου”.