"Δικό μας" το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (φωτό)

Στο Δημόσιο παραδόθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην τελετή το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι κκ. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος κ.α.

Με σύνθημα “Δικό σας” ξεκίνησε η εντυπωσιακή τελετή  στη μεγαλοπρεπή αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με βιντεοσκοπημένα μηνύματα από προσωπικότητες που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία του μοναδικού αυτού συγκροτήματος. Μάλιστα, ένα από τα μηνύματα αυτά ήταν η υποδοχή της δωρεάς από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.



Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από την έναρξη της εκδήλωσης

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυναν οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, ενώ στο δικό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για εποχή ανάκαμψης και προσφορά στον πολιτισμό, μια επένδυση σε ό,τι πιο πολύτιμο έχει η Ελλάδα.

Η τελετή περιελάμβανε το τελετουργικό της υπογραφής της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα πλαισιώνεται από δρώμενα σε όλους τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα, κλασικό τραγούδι, θέατρο, μουσική, χορό.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, παρέδωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο, λέγοντας κατά την ομιλία του πως όταν φοράμε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Ωστόσο αναφέρθηκε στα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, τα οποία σατιρίζουν και μιλάνε με καυστικό τρόπο για την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού στο ελληνικό Δημόσιο.
Μερικά από τα μηνύματα των πολιτών που διάβασε ο κ. Δρακόπουλος αντικατοπτρίζουν την εικόνα που έχουν ορισμένοι πολίτες για τις δυνατότητες του ελληνικού δημοσίου:
«Η αρχή του τέλους»,
«Ήρθε η ώρα που όλοι φοβόμασταν»,
«Θα θυμάμαι το πριν και το μετά»,
«Και τώρα θα αρχίσει η παρακμή»,
«Γιατί βρε καλοί μου άνθρωποι, πρώτη φορά έρχεστε στην Ελλάδα;»,
«Πραγματικά με θλίβει που γίνεται η παράδοση στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη και καμιάν ελπίδα ότι το κράτος μπορεί να διαχειριστεί σωστά το Κέντρο Πολιτισμού»,
«Αναρωτιέμαι εάν το ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχου έχει αντιληφθεί πως οτιδήποτε περνά στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου καταστρέφεται»,
«Δεν θέλω να καταλήξει ένα απεριποίητο και παρατημένο κτίριο. Λάβετε υπόψη το μήνυμά μου κι ας είμαι 15 χρονών»






Ο Δημήτρης Ρέππας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης

Ο Γιώργος Κιμούλης