Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή της ένωσης": Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της ΕΕΕ συστήνεται στο κοινό

Εκδήλωση με θέμα “Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή της ένωσης” διοργανώνει η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΕΕ), στην πρώτη της επίσημη παρουσίαση στο κοινό, αύριο  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 19:00, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου – Αθήνα).

Θα μιλήσουν ο αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος Αντώνης Π.Αργυρός και ο αναπληρωτής Πρύτανης καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με απαγγελία επιλεγμένων λογοτεχνικών και ποιητικών αποσπασμάτων της Επτανησιακής πολιτισμικής κληρονομιάς σε ερμηνεία και επιλογή κειμένων Μαρίας Θωμοπούλου και Αλέξανδρou Ζαχαρέα και θα κλείσει με το θεατρικό αναλόγιο “Ιδού ο άνθρωπος” με τους Γιώργο Βλάχο, Πέτρο Γάλλια, Κατερίνα Γεωργάκη και Χριστίνα Κουλουμπή σε σκηνοθετική επιμέλεια Πέτρου Γάλλια.

Την παρουσίαση της Ιονίου Βιβλιοθήκης στην ηλεκτρονική – ψηφιακή της μορφή, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας.

Ζωντανή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας – Ρ/Σ Καρυάς 96,7, ραδιοφωνικούς σταθμούς των Επτανήσων και μέσω διαδικτύου από τις σελίδες των χορηγών επικοινωνίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Είσοδος Ελεύθερη.