Καινοτόμο καλλιτεχνικό δίκτυο

Ένα δίκτυο πολύ διαφορετικό από τα άλλα και πολύ σύγχρονο ως άποψη αναπτύσσεται και εξελίσσεται στην χώρα μας. Απίθανο θα πείτε και όμως αληθινό! Έχει σχέση με την τέχνη και τους ανθρώπους της από διαφορετικούς χώρους που έχουν ως όραμα να δημιουργούν και να συμπορεύονται ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες.

img_7052
Photo by Ifigenia T.

NorForSale Art Net είναι το όνομα που επέλεξαν να δώσουν σε αυτό το διαδραστικό σχήμα, που επικοινωνεί τα μηνύματά τους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος. Επαγγελματίες καλλιτέχνες από κάθε πόλη της χώρας, συντονίζονται και έχοντας κοινούς στόχους και ιδεώδη, μέσω σεμιναρίων και πολιτιστικών δράσεων θέλουν να διαδώσουν παντού την αγάπη τους για την τέχνη.

fullsizerender
Photo by Ifigenia T.

Dance act play…otherwise we are lost, υποστηρίζουν. Η τέχνη αποτελεί μέσο αφύπνισης και δημιουργίας ισχυρής αντίληψης- συνείδησης.

Τι είναι το δίκτυο NorForSale;

“Το NorForSale Art Net αποτελεί το πρώτο ζωντανό καλλιτεχνικό δίκτυο στη χώρα μας. Το δημιούργησα τον Οκτώβρη του 2013 και σήμερα αριθμεί 44 μέλη.
´Ηδη αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και εξελίσσεται σ΄ έναν ισχυρό καλλιτεχνικό κόμβο διερχομένων δράσεων και συνεργασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό”, μας εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής του δικτύου Γιάννης Μάντσης.

Αξίζει να έρθετε στα Κυρiακάτικα τρίωρα σεμινάρια που διοργανώνουν στο κέντρο της Αθήνας και να νιώσετε κι εσείς
αυτή την αγάπη για την κίνηση, τη σύμπραξη, την ανάγκη για συσπείρωση δυνάμεων προς την επίτευξη θετικών στόχων.

img_7590

Την περασμένη Κυριακή πήρα κι εγώ μέρος στο σεμινάριο σύγχρονου χορού της Αλίκης Καζούρη που έχει μεγάλη εμπειρία και ως χορεύτρια και ως Χορογράφος.

Συνεργάζεται με το δίκτυο γιατί θέλει να προωθήσει αυτή την καταπληκτική ιδέα της συμμετοχής σε κοινές δραστηριότητες.
Μια καινοτόμος ιδέα που αξίζει να υιοθετήσουμε για να βγούμε από την απομόνωση της σύγχρονης κατήφειας.

Το δίκτυο επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με καταξιωμένους δημιουργούς, που προσφέρουν αυτά τα Κυριακάτικα σεμινάρια σε προσιτή τιμή, προκειμένου να γνωρίσουμε διαφορετικά είδη τέχνης και να ανοίξει το δίκτυο και εκτός της Αθήνας. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα που γίνεται φέτος.

img_7591

Το μάθημα της Αλίκης Καζούρη είχε ροή, καλό ρυθμό και συνδύαζε διάφορες τεχνικές. Η μουσική ήταν απογειωτική και η συμμετοχή 36 ατόμων ήταν το ευχάριστο αποτέλεσμα αυτής της πρώτης συνάντησης για τη φετινή χρονιά.

Η χορογράφος μας έδωσε μεγάλη χαρά γιατί δοκιμάζαμε στα δύσκολα να κρατήσουμε την ενέργειά μας και την τροφοδοτούσε συνεχώς με νέα ερεθίσματα. “Είναι επιτυχία”, μας είπε, “όταν όχι μόνο χορευτές αλλά και άτομα που έχουν κάνει λίγα μαθήματα μπορούν και συμμετέχουν ενεργά, δεν τα παρατάνε. Αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση”!

fullsizerender-1
Photo by Ifigenia T. Με την Αλίκη Καζούρη

Δράσεις του δικτύου:

➢ Κυριακάτικα Σεμινάρια : τρίωρα ανοικτά σεμινάρια που πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή (Οκτώβριο-Μάιο) στην Αθήνα
➢ Κύκλοι Σεμιναρίων : σεμινάρια 10 μαθημάτων + 2 τεχνικών προβών που ολοκληρώνονται με 2 παραστάσεις των συμμετεχόντων στην Αθήνα
➢ Road-TripSeminars : σεμινάρια που πραγματοποιούνται εκτός Αθηνών (πρόκειται για νέο προϊόν – πρώτη πόλη που υποδέχεται τα σεμινάρια η Θεσσαλονίκη)
Αυτή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 η Μαρία Παπαδοπούλου θα δώσει ένα σεμινάριο αυτοσχεδιασμού και σύγχρονου χορού. Για συμμετοχή δείτε το link:

http://www.norforsale.com/el/2-uncategorised/464-seminario-sunxronou-papadopoulou_16-10-16.html

Ομάδα Οργάνωσης Δικτύου

Το δίκτυο διαθέτει επαγγελματική ομάδα οργάνωσης η οποία επιμελείται κάθε σχεδιασμού και υλοποίησης των δραστηριοτήτων. Απαρτίζεται από τους :
a. Καλλιτεχνική διεύθυνση : Γιάννης Μάντσης
b. Οργάνωση- επικοινωνία: Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Φάνια Κρεστενίδη
c. Φωτογραφία:Στέφανος Κυριακόπουλος, Μάνος Μεγαλούδης
d. Βίντεο μοντάζ: Νατάσα Παπαμιχαήλ, Χρήστος Ξενιτόπουλος
e. Βίντεο κάμερα: Χρήστος Ξενιτόπουλος
f. Γραφίστας: Άννα Βρανάκη
g. Διαδικτυακές υπηρεσίες: Μάκης Ετζόγλου
h. Νομικός Σύμβουλος: Κων/νος Κόλλιας
i. Φοροτεχνική υποστήριξη: Κατερίνα Πλατανίτη