Οι ταινίες της εβδομάδας

Μια νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά από σήμερα με έξι νέες ταινίες να προβάλλονται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Πάρτε μια μικρή γεύση….

Inferno

Το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, που, μετά τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» και τους «Πεφωτισμένους», ακολουθεί ξανά τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον, ο οποίος αυτή τη φορά καλείται να λύσει ένα μυστήριο με βάση την «Κόλαση» του Δάντη, ενώ πάσχει από αμνησία. “Ισως ο Χάουαρντ να πετυχαίνει ως ένα βαθμό να εξιλεωθεί από το κακούργημα που ακούει στο όνομα «Πεφωτισμένοι», αλλά αυτό δεν πάει να πει πως ακόμα κι εδώ έχει κάνει μια καλή περιπέτεια που θα κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Το αντίθετο μάλιστα.”, σύμφωνα με το flix.

Η Υπηρέτρια

Ο βραβευμένος Κορεάτης σκηνοθέτης του συγκλονιστικού «Oldboy», Παρκ Τσαν – Γουκ, εμπνέεται από το μυθιστόρημα «Fingersmith» της Βρετανίδας συγγραφέα Σάρα Γουότερς και δημιουργεί ένα ερωτικό λεσβιακό θρίλερ, με τους Γιουνγκ – Γου Χα, Μιν – Χι Κιμ, Γιν – Γουνγκ Τζο και Τάε Ρι Κιμ. Η ταινία μάς μεταφέρει στην ιαπωνοκρατούμενη Κορέα του 1930, όπου μια Κορεάτισσα πιάνει δουλειά ως υπηρέτρια στο απομονωμένο κτήμα μιας Γιαπωνέζας κυρίας, στοχεύοντας στην κληρονομιά της. Η ταινία έχει στα ξένα μέσα αποκλειστικά θετικές κριτικές.

Η Αποφοίτηση

Το δράμα του διεθνώς αναγνωρισμένου Ρουμάνου σκηνοθέτη Κριστιάν Μουνγκίου απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Με τους Αντριάν Τιτένι, Μαρία Βικτόρια Ντράγκους και Ράρες Άντριτσι, ένας γιατρός, που ζει σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Τρανσυλβανίας, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τις σπουδές της κόρης του στο εξωτερικό, χρησιμοποιεί τρόπους, που δεν συμβαδίζουν με τις αρχές του. Εκπληκτική ταινία που παραπέμπει και στην ελληνική πραγματικότητα.

Ρισάλτο

Η ιστορία ενός νέου άντρα που προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στο απαιτητικό του επάγγελμα και την ασφυκτική του οικογένεια. Παίζουν οι Νίκος Πουρσανίδης, Αμαλία Αρσένη, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Πάνος Βίτσικας και Τάσος Ράπτης. Η ελληνική πρόταση της εβδομάδας.

The Beatles

Με μια συλλογή από σπάνιο αρχειακό υλικό, το ντοκιμαντέρ του – βραβευμένου με Όσκαρ – Ρον Χάουαρντ εξερευνά την ιστορία των Beatles, μέσα από τις συναυλίες τους, από τα πρώτα χρόνια τους στα μικρά κλαμπ του Λίβερπουλ, μέχρι τις παγκόσμιες τουρνέ σε γεμάτα στάδια σε όλον τον κόσμο. Αν είσαι φαν, επιβάλλεται.

To Πρώτο Ραντεβού

Η βιογραφική ταινία του Ρίτσαρντ Ταν αποτυπώνει το πρώτο ραντεβού του προέδρου των ΗΠΑ με τη σύζυγό του, μια καλοκαιρινή μέρα του 1989.

Ρομαντική Κομεντί που αν δεν αφορούσε το συγκεκριμένο ζεύγος θα ήταν αδιάφορη.