Ξεκινούν οι λογοτεχνικοί περίπατοι στο Public - Πρώτος "σταθμός" ο Γιάννης Ξανθούλης

Ξεκινούν για τη φετινή σεζόν οι λογοτεχνικοί περίπατοι που διοργανώνουν το Public και η Εταιρία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture. Ο πρώτος περίπατος είναι αφιερωμένος στον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, ο οποίος θα συναντήσει τους “συνοδοιπόρους” του στα Public Συντάγματος, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 10.30.

Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τη ζωή και το έργο του. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, θα συναντήσουν τον ίδιο τον συγγραφέα και θα συζητήσουν μαζί του.

  • Σημείο έναρξης νεοκλασικό κτήριο (γωνία Ασκληπιού και Δερβενίων) – το οποίο ενέπνευσε τον Γιάννη Ξανθούλη για το μυθιστόρημά του, Ο θείος Τάκης.
  • Δεύτερη στάση οδός Φειδίου – Εκεί όπου στεγαζόταν η εφημερίδα Απογευματινή, στην οποία άρχισε ουσιαστικά την επιτυχημένη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία.
  • Τρίτη στάση Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (οδός Πεσμαζόγλου ) – Το οποίο αποτελούσε μέρος της μαγείας της πόλης, όταν ο Γιάννης Ξανθούλης έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη.
  • Τέταρτη στάση Θέατρο Αθηνών (οδός Βουκουρεστίου) – Εκεί, ο Γιάννης Ξανθούλης είδε την πρώτη του παράσταση στην Αθήνα, που ήταν το έργο του Λουΐτζι Πιραντέλλο Απόψε αυτοσχεδιάζουμε με τον θίασο Μυράτ-Ζουμπουλάκη, παράσταση που έγραψε ιστορία στα θεατρικά πράγματα της Αθήνας, με τη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση αυτή ήταν ένα κίνητρο και για τη δική του ενασχόληση με το θέατρο. Η οδός Βουκουρεστίου, εξάλλου, έγινε λογοτεχνικός τόπος σε διάφορα έργα του.
  • Τερματικός σταθμός Public Συντάγματος – Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον ίδιο τον συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του.

** Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω.

Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

Πληροφορίες: http://blog.public.gr/