Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Έναν ανθρώπινο σκελετό εντόπισε η αρχαιολογική ομάδα που ερευνά το ναυάγιο των Αντικυθήρων, εύρημα που θα βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη της έρευνας, καθώς η κατάστασή του είναι πολύ καλή. Από το ξεκίνημα των  ανασκαφών στο σημείο, έχουν βρεθεί οστά και κρανίο από τέσσερις σκελετούς.

Οι αναλύσεις των οστών στα ειδικά εργαστήρια, θα δώσουν πληροφορίες για τον ίδιο τον νεκρό, δηλαδή το φύλο, την ηλικία θανάτου και γενικά τον τρόπο ζωής του.

Εκτός από τα οστά και άλλα μικροαντικείμενα, εντοπίστηκε και μια μολύβδινη καταπειρατηρία βάρους 50 κιλών, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του βάθους του θαλασσίου βυθού και τον έλεγχο της φύσης του. Τη δειγματοληψία από το βυθό εξυπηρετούσε η κοίλανση στη βάση με τους ήλους από σίδερο ή χαλκό, που παγίδευαν λασπώδη άμμο, λίθους και ιζήματα, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη χρησιμότητα του αντικειμένου για την περίπτωση ελιγμών ή αγκυροβολίας. Αυτό το ταπεινό εργαλείο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ασφαλή ναυσιπλοΐα κατά την αρχαιότητα. Οι παλαιότερες καταπειρατηρίες χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Στο ναυάγιο έχει βρεθεί μία ακόμα καταπειρατηρία κατά τις έρευνες στην περίοδο 1900 – 1901.