Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας βρίσκεται σε εξέλιξη και  σήμερα το κοινό της Καλαμάτας και όχι μόνο  θα έχει την ευκαιρία να απολαύσουν Drops of Breath & Cello in Μy Life / Indira Rahmatulla στις παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Drops of Breath

Η υποβρύχια παράσταση Drops of Breath εντάσσεται στο πολυμορφικό πρότζεκτ The Underwater Heart of the Mediterranean, που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.

Oι χορογράφοι Σοφί Μπουλμπουλιάν (Sophie Bulbulyan, Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Ελλάδα) σε συμπαραγωγή με τη Λία Χαράκη (Κύπρος) και καλλιτέχνες από δέκα χώρες, παρουσίασαν για πρώτη φορά στον κόσμο μια υποβρύχια χορευτική-εικαστική παράσταση το Σεπτέμβριο του 2015, μια μοναδική εμπειρία που αποτυπώνεται στην ταινία Drops of Breath. Η υποβρύχια παράσταση Drops of Breath εντάσσεται στο The Underwater Heart of the Mediterranean, ένα πολυμορφικό πρότζεκτ που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.

Στην παράσταση συμμετέχουν δεκατέσσερις χορευτές από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, με και χωρίς αναπηρία, ανάμεσά τους τρία παιδιά, 10-14 ετών. Η πρωτότυπη μουσική του Τρύφωνα Κουτσουρέλη έγινε καθηλωτική εμπειρία ήχου, ενώ η υποβρύχια σκηνογραφία και τα κοστούμια του Γιώργου Γεωργίου δημιούργησαν ένα μοναδικό οπτικό τοπίο για το κοινό, που παρακολούθησε είτε μέσα στο νερό (για πρώτη φορά διεθνώς) είτε από την επιφάνεια της θάλασσας είτε σε ζωντανή αναμετάδοση από την ακτή. Το μοντάζ της ταινίας ακολουθεί πιστά τους χρόνους της χορογραφίας και αποδίδει την οπτική τόσο των υποβρύχιων θεατών όσο και των θεατών στην επιφάνεια της θάλασσας.

(Διάρκεια προβολής 35΄)

Τετάρτη 20.7.2016, στις 22:00, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Είσοδος Ελεύθερη

Cello in Μy Life / Indira Rahmatulla

Ρεσιτάλ τσέλου και χορευτικoί αυτοσχεδιασμοί

Η βραβευμένη τσελίστα Ιντίρα Ραματούλα (Indira Rahmatulla), μουσικός από την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, με πολλά σόλο κοντσέρτα και συμμετοχές ανά τον κόσμο, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ για τσέλο με έργα J.S. Bach, György Ligeti, Henri Dutilleux & Ahmed Adnan Saygun υπό τον τίτλο Cello in my Life. Η ποικιλία και το διαφορετικό ύφος των μουσικών έργων αναδεικνύει το εύρος της μουσικής ευαισθησίας και δεξιοτεχνίας της τσελίστριας, σε ένα διάλογο με το χορό. Ειδικά, τη Σουίτα του Μπαχ για σόλο τσέλο, και τους πέντε δημοφιλείς χορούς που την αποτελούν θα συνοδέψουν με αυτοσχεδιασμούς επαγγελματίες χορεύτριες – απόφοιτοι της Δημοτικής Σχολής Χορού του Δήμου Καλαμάτας: οι Σταυρούλα Γκόνου, Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη, Νάγια Γραμματικοπούλου και Βάσια Αναγνωστοπούλου με χαρά προσφέρουν στο 22ο Φεστιβάλ την τέχνη τους, με την καλλιτεχνική επίβλεψη της επί χρόνια Καθηγήτριας της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, και συνεργάτιδας του Φεστιβάλ, Λίλλυς Τριαντάρη.

(Διάρκεια 45΄, Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, Τετάρτη 20.7.2016, 22:00)