Οι ταινίες της εβδομάδας

Τέσσερις νέες ταινίες θα προβληθούν στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες κατά βάση κωμωδίες!

Ανάμεσά τους βρίσκουμε το «ζεύγος» Μέριλ Στριπ – Χιου Γκραντ, με την αμερικανίδα ηθοποιό να ερμηνεύει μία φάλτσο σοπράνο, ενώ στις αίθουσες κυκλοφορεί και η αργεντίνικη «Φαμίλια», η ιστορία μιας μαφιόζικης οικογένειας.

Florence: Φάλτσο Σοπράνο

Η πραγματική ιστορία μιας κοσμικής Νεοϋορκέζας που θεωρούσε ότι είναι αηδόνι της όπερας -ενώ στην πραγματικότητα ήταν εντελώς ατάλαντη. Η Μέριλ Στριπ ερμηνεύει την Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς, από την οποία προσπαθεί ο σύζυγός της Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ να κρύψει την αλήθεια για τη μετριότητα της φωνής της. Ο Φρίαρς κάνει μία κλασική κομεντί, αντιμετωπίζοντας με τρυφερότητα το θέμα του και αφήνοντας χώρο στους Μέριλ Στριπ και Χιου Γκραντ να λάμψουν. Όπως θα περίμενε κανείς, η Στριπ είναι ιδανική για τον ρόλο, αλλά εκείνος που κλέβει την παράσταση είναι ο Χιου Γκραντ, ο οποίος ερμηνεύει έναν πολυεπίπεδο χαρακτήρα.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ

Η Φαμίλια

Η πραγματική ιστορία της οικογένειας Πούτσιο, μίας μαφιόζικης φαμίλιας που απήγαγε και σκότωνε ανθρώπους στην Αργεντινή της δεκαετίας του 1980 μεταφέρεται στο σινεμά από τον σκηνοθέτη του «Λευκού Ελέφαντα», Πάμπλο Τραπερό. Χωρίς να αφήνει εκτός τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αργεντινή, μερικές δεκαετίες μετά την κατάρρευση της χούντας -και με την πολιτική ηγεσία να υπόσχεται να καταπολεμήσει το έγκλημα και τη διαφθορά-, η ταινία παρουσιάζει μια συναρπαστική ιστορία. Ο Τραπερό θυμίζει κάτι από Σκορσέζε: Σκηνοθετεί με ρεαλισμό και νεύρο μια ταινία που αναβιώνει υπέροχα την εποχή.

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπερό
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Πίτερ Λαντζάνι, Λίλι Πόποβιτς

Κέντρο Ευφυΐας

Πράκτορας της CIA που η Υπηρεσία θεωρεί ότι πρόδωσε και σκότωσε τον συνεργάτη του, θα ζητήσει τη βοήθεια ενός παιδικού του φίλου για να λύσει μία υπόθεση. Αυτός απρόθυμος θα συνεργαστεί, αλλά σύντομα θα τον μετανιώσει καθώς θα μπλεχτεί σε μία τρελή περιπέτεια. Η ταινία θυμίζει τις αστυνομικές περιπέτειες της δεκαετίας του 1980, αλλά δεν διαθέτει το χιούμορ και το κέφι εκείνων των ταινιών. Ο Κέβιν Χαρτ προσπαθεί να μάς πείσει ότι είναι ένας νέος Έντι Μέρφι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο μόνος που διασώζεται είναι ο Ντουέιν Τζόνσον, τον οποίο έχουμε δει και σε πιο διασκεδαστικούς ρόλους.

Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ
Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Χαρτ, Ντανιέλ Νικολέτ, Άαρον Πολ

Όλα θα πάνε στραβά

Η Σόνια αποφασίζει να γνωρίσει τον φίλο της, Φρανκ, στον αυστηρό πατέρα της, διευθυντή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Βραζιλία, ενώ ο Φρανκ σχεδιάζει κρυφά να της κάνει πρόταση γάμου. Μαζί τους ταξιδεύει και όλη η παρέα, που ετοιμάζεται για ονειρεμένες διακοπές. Ένα πρωί, τα αγόρια φεύγουν για μια εκδρομή στο δάσος του Αμαζονίου, παίρνοντας μαζί τους αναγκαστικά και την ηλικιωμένη γιαγιά της Σόνια. Την επομένη, έχουν όλοι εξαφανιστεί… Τι έχει συμβεί; Την απάντηση έχει η μικρή κάμερα, με την οποία η παρέα κατέγραψε τις περιπέτειές της.

Σκηνοθεσία: Νικολά Μπανμού, Φιλίπ Λασό
Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Κριστιάν Κλαβιέ, Βενσάν Ντεσανιά