6 Χριστουγεννιάτικα συναυλιακά events στην Αθήνα

Γιορτές χωρίς μουσική γίνεται; Δεν γίνεται!

Αν θέλετε να μπείτε και εσείς για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων μην χάσετε τα παρακάτω events. Σύμφωνα με το Athinorama.gr ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά έξι συναυλιακά events θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες και έχουν σκοπό να μας βάλουν στο κλίμα των ημερών.

Καμεράτα

1

Χριστούγεννα στο Παρίσι του Βασιλιά Ήλιου. Αυτό είναι το glamorous πρόγραμμα για μια εορταστική συναυλία που αποτελείται από τα αντίστοιχα «Te Deum» των Μαρκ-Αντουάν Σαρπεντιέ και Ζαν-Μπατίστ Λιλί. Με όργανα εποχής φυσικά. (Στέγη, 23/12 )

Athens Singers

2

Χριστούγεννα σε μπαρόκ ύφος και ρεπερτόριο, με έντονο δραματικό συναίσθημα και συγκινησιακή φόρτιση. Μουσικές των Χέντελ, Μπαχ αλλά και Βιβάλντι με ένα διακεκριμένο φωνητικό σύνολο, σολίστες και ορχήστρα. (Παρνασσός, 18/12 )

Encardia

3

Παραδοσιακές μελωδίες και χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας μαζί με κάλαντα, παλιά και καινούργια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με χορούς και ταραντέλες σε τέσσερις εορταστικές συναυλίες. (Μέγαρο, 20-21 και 27-28/12 )

Ένωδον

 4

Μουσικό σύνολο που προέρχεται από την ΚΟΑ σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια που πρωτακούστηκαν στο σινεμά κυρίως στη δεκαετία του ’40. Με τη συμμετοχή των λυρικών τραγουδιστών Βάσιας Ζαχαροπούλου και Χρήστου Κεχρή. («Gazarte», 22/12 )

Abendmusik

 5

Τρεις νυχτερινές χριστουγεννιάτικες συναυλίες με εκκλησιαστικό όργανο και διακεκριμένους λυρικούς σολίστες (19/12 ), το φωνητικό σύνολο Corpus Minor (20/12 ) και το κιθαριστικό σχήμα Guitarte Ensemble (22/12 ) στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Φωνές Χριστουγέννων

 6

Με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε ευρύ ρεπερτόριο, που εκτείνεται από την «Άγια Νύχτα» και το «Έλατο» μέχρι το «Hallelujah» αλλά και τραγούδια του Τζον Λένον. Και με ποίηση από τους ηθοποιούς Αλέξανδρο Σταύρου και Μαρία Τσαρούχα. (Παρνασσός, 19/12 )