«Συναυλία του καρναβαλιού» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μάγισσες και ξωτικά, μονομάχοι και ιππότες και ταυρομάχοι χορεύουν βαλς και ερωτοτροπούν μουσικά με την τσιγγάνα «Κάρμεν», με μαριονέτες, μονομάχους και …τον «άρχοντα των δαχτυλιδιών». Κι όλα αυτά υπό τα …όμματα και κυρίως τα ώτα όσων επιλέξουν το Μέγαρο Μουσικής, το αυριανό βράδυ του τελευταίου Σαββατόβραδου της Αποκριάς στη Θεσσαλονίκη.

Η «Συναυλία του καρναβαλιού» (The Carnival Concert) ανατέθηκε αυτή τη φορά στη «MOYSA» – τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την αρωγή επιλεγμένων μουσικών από το Ινστιτούτο Πολιτισμού της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει επτά «καρναβαλικές» μουσικές συνθέσεις. Ο …χορός του καρναβαλιού ξεκινά μ’ ένα μαγευτικό βαλς από τη «Μασκαράτα» (Masquerade Waltz) του Αράμ Χατσατουριάν, συνεχίζεται στα «βήματα» και τις νότες του «Χορού των Ιπποτών» από το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σεργκέι Προκόφιεφ και … περνά στο διαβολικό «Χορό των Μαγισσών» του Νικολό Παγκανίνι («Le Streghe», έργο 8). Στο συγκεκριμένο μουσικό μέρος, τον απαιτητικό ρόλο του σόλο βιολιού ερμηνεύει ο νέος βιολονίστας Στέφαν Μπεσάν (Stefan Besan) από τη Ρουμανία.