Μια μουσική γέφυρα πάνω από τη Συγγρού ενώνει το Πάντειο με τη Στέγη!

Μια μουσική γέφυρα ενώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ομε τα δύο ιδρύματα να προχωρούν στην οργάνωση συναυλιών με τη συμμετοχή ανερχόμενων –ως επί το πλείστον– μουσικών που έχουν επιλεγεί από τη Στέγη και φοιτητών της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Oι μουσικοί και οι φοιτητές σχηματίζουν ολιγομελείς ομάδες που οργανώνουν και προωθούν ολόκληρο τον κύκλο συναυλιών, αλλά και την κάθε συναυλία ξεχωριστά. H Στέγη συμβουλεύει και υποστηρίζει το έργο των ομάδων, με την τεχνογνωσία και το δίκτυο επικοινωνίας της, ενώ το πρότζεκτ τελεί υπό την εποπτεία και των δύο Ιδρυμάτων.

Μέσα στον καταιγιστικά οπτικό πολιτισμό μας, λίγες ώρες ακρόασης μας αποκαλύπτουν το γεμάτο εκπλήξεις ήχο του «σήμερα». Στα προγράμματα, εμβληματικά έργα του 20ού και 21ου αιώνα «συνομιλούν» με έργα Ελλήνων συνθετών. Αρκετά από τα έργα του κύκλου παίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή γράφτηκαν ειδικά για την περίσταση. Στις συναυλίες θα παρουσιαστούν μουσικές συνθέσεις των: Michael Amann, George Crumb, Mario Davidovsky, Morton Feldman, Henrik Hellstenius, Rudolph Jungwirth, Karlheinz Stockhausen, Jacob ter Veldhuis, Claude Vivier, Γιώργου Απέργη, Νίκου Ιωακείμ, Γιάννη Ιωαννίδη, Ορέστη Καραμανλή, Ευαγγελίας Κίκου, Παναγιώτη Κόκορα, Δημήτρη Μαρωνίδη, Δημήτρη Οικονόμου, Μιχάλη Παρασκάκη και Χρήστου Σαμαρά.< Υπεύθυνη πρότζεκτ: Λορέντα Ράμου Υπεύθυνοι καθηγητές Παντείου: Ανδρομάχη Γκαζή, Σταύρος Καπερώνης Στην οργάνωση, προβολή και παραγωγή συμμετείχαν οι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (κατεύθυνση: «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση»): Μαρία Αρχοντή, Σπύρος Βάλβης, Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Κατερίνα-Μαρία Ζερβού, Διονυσία Κωνσταντακοπούλου, Ειρήνη-Ελένη Νικολάου, Βελισαρία Ντόκα, Έλενα Ντόσα, Χάρης Παπαευαγγέλου, Χριστίνα Πεδουλάκη, Ανδρέας Σμοΐλης-Κώνστας, Χριστίνα Τσατσαρώνη, Ελένη Τζαννάτου, Μαριάννα Φασόη Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν τις Τετάρτες 24 Φεβρουαρίου και 16 Μαρτίου και τις Τρίτες 19 Απριλίου και 24 Μαΐου, στις 20:30, στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου, στο ισόγειο του Παλαιού Κτιρίου (κόκκινο κτίριο).

Η είσοδος στο χώρο του πανεπιστημίου γίνεται από τη Λεωφ. Συγγρού 136 και από την οδό Φραγκούδη (ΑΜΕΑ). Πατήστε εδώ για να δείτε σχεδιάγραμμα.
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου θα γίνεται στο Πάντειο (Αίθουσα Τελετών) και θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr