"Συνηχήσεις" από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση

Έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου με σύγχρονη άποψη παρουσιάζει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, ο οποίος διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις».

Στη φετινή εκδήλωση -και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση έργων και όπερας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2014-, Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν «θεμελιώσει» τους δρόμους της ελληνικής τέχνης και έχουν χαράξει τα διάφορα μονοπάτια της.

Μέσα από την ομορφιά και τη μοναδικότητα της μουσικής δωματίου, αυτού του εξαιρετικά προσωπικού τρόπου δημιουργίας και έκφρασης, 9 ερμηνευτές θα συναντηθούν και θα μας δώσουν το στίγμα του «σήμερα» σε έργα 14 συνθετών, βασισμένα σε αριστουργηματικά κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών, τα οποία θα πάρουν μορφή και θα ζωντανέψουν μέσα από τη φωνή, το πιάνο και τα πνευστά όργανα που έχουν επιλεχθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που δηλώνουν την ελληνικότητα σε συνδυασμό με ματιές σύγχρονες και τεχνοτροπίες της παράδοσης της κλασικής μουσικής, οι συνθέτες σφραγίζουν τους προσωπικούς τους τρόπους δημιουργίας και έκφρασης. Μία παράσταση με στόχο να αναδείξει την ελληνική μουσική συμβαδίζοντας με τα δρώμενα του παρόντος.

Συνηχήσεις
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λ. Συγγρού 107-109
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου
Μικρή Σκηνή, 20:30