Ψάχνουν ρευστό τα στούντιο... του Τζέιμς Μποντ

Το Pinewood Group, η ιδιοκτήτρια εταιρία των studios όπου γυρίστηκε το Star Wars: The Force Awakens και σχεδόν όλες οι ταινίες του James Bond, προσέλαβε τη Rothschild προκειμένου να πραγματοποιήσει μια στρατηγική αξιολόγηση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώλησή του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρία συγκέντρωσε 30 εκατ. στερλίνες πέρυσι προκειμένου να επεκτείνει το studio της και να διαφοροποιήσει τη βάση μετόχων της. Ωστόσο, η ανεπαρκής ρευστότητα στη μετοχή δεν επέτρεψε στην Pinewood να μετακινηθεί από το AIM, την αγορά του Λονδίνου για μικρότερες αναπτυσσόμενες εταιρίες, σε κάποια κύρια αγορά.

«Το συμβούλιο προσπαθεί τώρα να αναγνωρίσει τους καλύτερους τρόπους ώστε να δημιουργήσει την κατάλληλη κεφαλαιακή δομή ώστε να επιτρέψει στην εταιρία να πραγματοποιήσει τους στόχους της προς το καλύτερο συμφέρον των μετόχων», ανακοίνωσε η εταιρία.

Στο μεταξύ, η βρετανική Επιτροπή Εξαγορών συμφώνησε να εξαιρέσει την Pinewood από έναν κανονισμό που τυπικά θα απαιτούσε από αυτή να γνωστοποιήσει κάθε μέρος που ενδιαφέρεται να αγοράσει το studio.

Η εταιρία, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης των studios της, επεσήμανε ότι προβλέπει καλύτερες ετήσιες επιδόσεις από εκείνες που ανακοίνωσε το Δεκέμβριο. Τα έσοδα από τις ταινίες ωφελήθηκαν από «εύρωστη» ανάπτυξη στις βοηθητικές πωλήσεις, ενώ τα έσοδα από την τηλεόραση σημείωσαν καλές επιδόσεις κατά το δεύτερο μισό του οικονομικού έτους.

Πηγή: euro2day.gr