Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το Μαύρο Θέατρο της Πράγας

Από τις 19 Δεκεμβρίου

Τον μαγικό και ρομαντικό κόσμο του Γίρι Σρνεκ, εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας υποδέχεται το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η θεατρική παράσταση «Ανθολογία» είναι ένα σπονδυλωτό έργο με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου.

Σκηνές από την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον «Πήτερ Παν» και άλλων διάσημων έργων του Γίρι Σρνεκ όπως «Φωτογράφος», «Αποσκευές», «Φυλακισμένος», «Θαλασσινά» θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Στα 53 χρόνια της ιστορίας του, το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έχει κατακτήσει πέντε εκατομμύρια θεατές κι έχει συμμετάσχει σε 87 διεθνή θεατρικά φεστιβάλ σε 68 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η καταγωγή του Μαύρου Θεάτρου εντοπίζεται στις αυτοκρατορικές αυλές της Ασίας και στην τεχνική του «μαύρου δωματίου» ή μαύρου κουτιού, που είχε αναπτυχθεί εκεί όπου σε μια μικροσκοπική σκηνή επενδυμένη με ύφασμα, αθέατοι μαριονετίστες ντυμένοι στα μαύρα κινούνταν σαν αντικείμενα που φωτίζονταν από κεριά. Η τεχνική αυτή εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και το 1961 ο Σρνεκ ίδρυσε το «Μαύρο Θέατρο της Πράγας» για το οποίο του απονεμήθηκε από την Τσέχικη Δημοκρατία,  το ανώτατο τιμητικό μετάλλιο για την προσφορά του στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Η παράσταση «Ανθολογία» παρουσιάζεται από την Παρασκευή 19 έως την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Ταμείο 2104143310 – 320. Ώρες ταμείου: Καθημερινά 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή 1.00 μ.μ. – 8 μ.μ.

Πηγή: http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231368274