Καταδίωξη με τον 007 στον Τίβερη και στο Βατικανό

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

της Άντας Δαλιάκα

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει έως την έναρξη των γυρισμάτων της 24ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με το ρολόι να μετράει αντίστροφα έως την ώρα που θα αρχίσουν να λειτουργούν οι κάμερες για να ζωντανέψει στην οθόνη ακόμη μία ιστορία ανάμεσα στις τόσες, μίας από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες σειρές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Παραμονές γιορτών και οι συντελεστές του νέου φιλμ που ακολουθεί το επιτυχημένο «Skyfall» έχουν κλείσει ραντεβού για τις 6 Δεκεμβρίου στα στούντιο Πάινγουντ του Λονδίνου, όπου γύρω από ένα τραπέζι, όπως συνηθίζεται, θα γίνει η πρώτη ανάγνωση του σεναρίου.

Οι πρόβες των ηθοποιών θα φιλοξενηθούν στα αγλλικά στούντιο, όπως και μέρος των γυρισμάτων της ταινίας, ενώ η Ρώμη και η ανανεωμένη Τσινετσιτά περιμένουν την παραγωγή με κλεισμένο πρόγραμμα ημερών για συγκεκριμένες σκηνές δράσης.

Κι όταν λέμε σκηνές δράσης εννοούμε αυτοκινητιστικές καταδιώξεις – αγαπημένο θέμα του Βρετανού υπερ-πράκτορα. Οι δρόμοι της ιταλικής πρωτεύουσας θα φιλοξενήσουν στο ιστορικό κέντρο τους, στο περίφημο Corso Vittorio Emanuele II, νυχτερινές καταδιώξεις.

Στην Τσινετσιτά

Μία από αυτές θα λήξει με ένα αυτοκίνητο μέσα στα νερά του Τίβερη, άλλη με ένα Fiat 500 να διαλύεται κάπου κοντά στο Βατικανό. Σε άλλη σκηνή, ο Ντάνιελ -007- Κρεγκ θα πέσει από ελικόπτερο με αλεξίπτωτο στην πεζογέφυρα του 15ου αιώνα Ponte Sisto, ενώ πολλές σκηνές θα γυριστούν έξω από τη Ρώμη, στο Βασιλικό Παλάτι της Κασέρτα στην Καμπάνια, ένα συγκρότημα του 18ου αιώνα που χτίστηκε για τους Βουρβόνους βασιλιάδες της Νάπολης και απλώνεται σε μεγάλη έκταση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22800&subid=2&pubid=64100868