ΥΠΠΟ: Στηρίζει το Φεστιβάλ Ολυμπίας... με ερωτηματικό στη χρηματοδότηση

Την ανάγκη ολοκληρωμένης στήριξης από μέρους της Πολιτείας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους επισήμανε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή της βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.

Στην απάντησή του, ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε την επιθυμία του ΥΠΠΟ να αγκαλιάσει τον θεσμό και να προχωρήσει στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, τη διεξαγωγή του οποίου χαρακτήρισε ως μια «καλή είδηση μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε».

Ειδικότερα για το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης που θα συμβάλει στην  άρτια συνέχιση του Φεστιβάλ, ο Υπουργός σημείωσε: «Το Υπουργείο αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Προφανώς, θέλουμε να υπογράψουμε μια σύμβαση με μια εταιρεία που θα προκύπτει από το Φεστιβάλ και θα έχει τα νομικά εχέγγυα για να μπορεί να υπογραφεί. Με μόνη δυσκολία τα πενιχρά οικονομικά του ΥΠΠΟΑ, μία τέτοια Προγραμματική Σύμβαση θα αποτελέσει επαρκές βάθρο για να αναπτυχθεί καλύτερα αυτή η πρωτοβουλία».

Ανέφερε ότι το νομικό βήμα που απομένει για τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η σύσταση μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, για να μπορέσει να υπάρξει ως συμβαλλόμενο το Υπουργείο και χαρακτήρισε ως παραδειγματική τη λειτουργία του Φεστιβάλ για όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι όλες οι ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα -προερχόμενες από 43 χώρες- διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.