Οι πρωταγωνιστές του Τύμβου της Αμφίπολης στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού

Η πρώτη ουσιαστική των επιστημόνων που εργάστηκαν στην ανασκαφή του τάφου της Αμφίπολης με τον Τύπο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/11 στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22.
Μετά την ανεύρεση του σκελετού του νεκρού, οι πλέον ειδήμονες επί του θέματος θα αναλύσουν, θα παρουσιάσουν και θα απαντήσουν στα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις των ευρημάτων της ανασκαφής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί την πρώτη εμπεριστατωμένη παρουσίαση των εξελίξεων της ανασκαφικής διαδικασίας από τους κύριους πρωταγωνιστές της:
– την κα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα την ”ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης(2012-2014)”
– τον κ. Μιχ. Λεφαντζή αρχιτέκτονα, με θέμα τη ”σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις” και τον
– κ. Δημ. Εγγλέζο, πολιτικό μηχανικό, με θέμα το ”ρόλο του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων”.
Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπουλίδης.