Γιατί πάνε όλοι για ύπνο στη Στοά του Βιβλίου;

Ένα κρεβάτι. Μια ηθοποιός. Και ένας θεατής που ξαπλώνει για να παρακολουθήσει μια παράσταση που εξελίσσεται κάτω από τις κουβέρτες στη κεντρικότερη στοά της πόλης.

Αργεντίνος Fernando Rubio μόλις έχει μεταφέρει επτά κάτασπρα διπλά κρεβάτια στην καρδιά της πόλης μέσα στην Στοά του Βιβλίου. Η πολυσυζητημένη παράστασή του που έχει χαρακτηριστεί και ως “art installation” με τίτλο Όσα είναι δίπλα μου (αγγλικός τίτλοςEverything By My Side) εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα έπειτα από το ταξίδι της στην Νέα Υόρκη όπου ήταν εγκαταστημένο στο Hudson River Park στο Μανχάταν και κάνοντας τον διεθνή τύπο να την επαινεί με εγκωμιαστικά σχόλια.

Τετάρτη 7.30 μ.μ στη Στοά Ορφέως μέσα στη Στοά του Βιβλίου. Καλή ώρα για να αράξεις σε ένα από τα επτά κρεβάτια που στήθηκαν για την παράσταση Όσα είναι δίπλα μου. Κάθε δεκαπέντε λεπτά ένα διαφορετικό γκρουπ επτά ατόμων ζει την εμπειρία του να ξαπλώσει. Το γκρουπάκι των επτά ατόμων ενημερώθηκε για την διαδικασία αλλά και την μοιρασιά των κρεβατιών.Τρία ζευγάρια διπλών κρεβατιών παρατεταγμένα δεξιά και αριστερά της κεντρικής στοάς και στην κορυφή άλλο ένα. Ήμουν ο τυχερός που ξάπλωσα στην κορυφή, μην έχοντας κάποιον άλλο θεατή κοντά μου σε άλλο κρεβάτι μην τυχόν και κόψω αντιδράσεις.

Εξάλλου δεν υπήρχε και πολύς χώρος για απορίες. Η ταμπέλα με τους «κανόνες» του παιχνιδιού μπορούσε να απαντήσει πολλά ερωτήματα που μπορεί να ανέκυπταν κατά τη διάρκεια της δεκαπένταλεπτης παράστασης.

popaganda_stoa9

Η διαδικασία λοιπόν τηρήθηκε. Αφού σταθείς στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού και βγάλεις τα παπούτσια σου, ξαπλώνεις κάτω από τα σκεπάσματα του διπλού κρεβατιού. Αυτό είναι στην ουσία και το «τρίτο κουδούνι» της ιδιόμορφης παράστασης που στήνει κρεβάτια στις μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη και βάζοντας τους θεατές σε ένα διαφορετικό είδος pillow – talk θεάτρου.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: http://popaganda.gr/ggiati-pane-oli-ke-kimounte-sti-stoa-tou-vivliou/