Youth4Greece: Παιδιά και έφηβοι προβάλλουν την Ελλάδα με πρωτότυπα βίντεο!

Την δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να προβάλλουν “τη δική τους Ελλάδα”, δημιουργώντας πρωτότυπα βίντεο με τα οποία προβάλλεται η χώρα, δίνει η  πλατφόρμα Youth4Greece, μια πρωτότυπη πρωτοβουλία της Δράσης saferinternet.gr, με την υποστήριξη της Google και επιστημονικό συνεργάτη το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το έργο ‘Youth4Greece’ έχει ως στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο* σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους –ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς– τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας  με αυτό τον τρόπο συνομιλήκους τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

Μέσα από το παρόν έργο, μαθητικές τάξεις, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, δημιουργούν διαδικτυακό υλικό συμβάλλοντας άμεσα στην προαγωγή καλού και ποιοτικού περιεχομένου, κατανοώντας ταυτόχρονα τις πολύ σημαντικές έννοιες της πρωτοτυπίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της συνεργασιμότητας.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση http://www.youth4greece.gr. Σε αυτήν έχουν αναρτηθεί 6 παραδείγματα βίντεο, 2 για κάθε κατηγορία περιεχομένου που είναι: α) αξιοθέατα, β) εκδηλώσεις, γ) τοπικές συνταγές.

Εδώ θα βρείτε επίσης σημαντικές πληροφορίες για την πλατφόρμα.