Sit Back & Enjoy

Υπάρχει άραγε κάτι πιο ελπιδοφόρο από δημιουργικές πρωτοβουλίες που δίνουν άλλη διάσταση και προοπτική σε μια περιοχή, είτε αυτή βρίσκεται στην Αθήνα, είτε στην περιφέρεια;

Όταν ετοιμάζαμε τον καλοκαιρινό μας οδηγό, ένα από τα πιο φωτεινά σημεία του ήταν η ενότητα με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του καλοκαιριού σε ολόκληρη τη χώρα, μια εκ των οποίων, το φεστιβάλ Anima syros έχει λίγο πιο φθινοπωρινό χαρακτήρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ animation στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς, το οποίο ξεκίνησε το 2008 κι από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ερμούπολη (φέτος 24-27 Σεπτεμβρίου).

Σε αυτό θα δούμε ταινίες animation, θα παρακολουθήσουμε αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, ενώ δεν θα λείψουν τα θεματικά εργαστήρια (για παιδιά, εφήβους και ενήλικες), καθώς επίσης μια σειρά από παράλληλες δράσεις. Το ενδιαφέρον μας τράβηξαν και τα εγκαίνια του τμήματος της Αγοράς, που έχει ως στόχο τη δικτύωση και ανάδειξη συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών στο χώρο των κινουμένων σχεδίων.

Μιας και μιλάμε για ταινίες όμως, και σε περίπτωση που δεν σας φέρει ο δρόμος σας στην αρχοντική πρωτεύουσα των Κυκλάδων στο τέλος του μήνα, οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας είναι σχεδόν εδώ!

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, η προπώληση καρτών διαρκείας του φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στον Ιανό της Σταδίου, ενώ η προπώληση μεμονωμένων εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Mark your calendars!