Οι 5 γλώσσες της εκτίμησης στον χώρο εργασίας

Ο καλός λόγος του επικεφαλής είναι αρκετός για να ενδυναμώσει μια επιχείρηση ή ένα δημόσιο οργανισμό; Ναι, λένε δύο ξεχωριστοί αμερικανοί σύμβουλοι, ο διευθυντής εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού και συγγραφέας του ευπώλητων εγχειριδίων για μάνατζερ Γκάρι Τσάπμαν και ο ψυχολόγος – ειδικός στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και σύμβουλος ηγετών Πολ Γουάιτ.

Αυτό το «ναι» έγινε βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος με τίτλο «Οι 5 γλώσσες της εκτίμησης στο χώρο εργασίας», σε μετάφραση της Δάφνης Βιορρέ.

Σε 223 σελίδες οι συγγραφείς πραγματεύονται αυτό που οι περισσότεροι υπάλληλοι επιδιώκουν, δηλαδή την επιβράβευση! Η οποία καταλήγει να αποτελεί μια άυλη επένδυση- αξία για την επιχείρηση. Στα κεφάλαια παρουσιάζονται: Τα λόγια επιβεβαίωσης, ο ποιοτικός χρόνος, οι πράξεις εξυπηρέτησης, η απονομή βραβείων, η προσφορά δώρων, η κατάλληλη γλώσσα, η διαφορά ανάμεσα στην αναγνώριση και στην εκτίμηση, η επίδραση της εκτίμησης στους διάφορους οργανισμούς, η επιβράβευση των εθελοντών, η μέθοδος υπέρβασης των προκλήσεων .Και – στο τέλος- το πιο σημαντικό κεφάλαιο: «Τι να κάνετε όταν δεν εκτιμάτε τα μέλη της ομάδας σας»…

Οι σύμβουλοι- συγγραφείς ξεκινούν ανατρέποντας την κοινή πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων αποχωρούν από μια εταιρεία για λόγους μη οικονομικής αναβάθμισης. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο – τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Gallup, μόνο το 12% των ερωτηθέντων υπαλλήλων απάντησαν πως άλλαξαν εργοδότη επειδή δεν τους έδινε αύξηση. Οι πιο συχνοί λόγοι που ανέφεραν ήταν περισσότερο ψυχολογικοί! Μεταξύ των οποίων και η αίσθηση ότι δεν τους εμπιστευόταν η εργοδοσία ή δεν τους υπολήπτονταν οι διευθυντές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27723&subid=2&pubid=113385065