Κάντε δικό σας ένα κομμάτι Ιστορίας...

Το Βιβλιοφιλικό Παζάρι του Ε.Λ.Ι.Α. επιστρέφει, με τιμές που ξεκινούν από 2 ευρώ

γενικηΑν είστε συλλέκτες παλαιών αντικειμένων, βιβλιόφιλοι, αγαπάτε την Ιστορία ή απλά σας αρέσει να ταξιδεύετε στο χρόνο, τότε  το Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο στην Πλάκα σας είναι ήδη γνώριμο. Το ΕΛΙΑ δίνει και φέτος τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν δικό τους ένα κομμάτι Ιστορίας, διοργανώνοντας – αυτή τη φορά -όχι μόνο το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του, αλλά και ένα τριήμερο βιβλιοφιλικό παζάρι, που ξεκινά από μεθαύριο.


χαριτατοθ1
“Πώς προέκυψε η ιδέα;” ρωτήσαμε την Υπεύθυνη Πωλητήριου και Εκθέσεων Αλεξάνδρα Χαριτάτου, η οποία μας άνοιξε τις πόρτες του ΕΛΙΑ την ώρα που το παζάρι ετοιμαζόταν.”Ήταν αίτημα του κόσμου. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι δεν ήταν αρκετό για τους συλλέκτες, οι οποίοι επίμονα ρωτούσαν “γιατί δεν κάνετε και κάτι άλλο;”.Έτσι το τολμήσαμε”.

Στους πάγκους μπροστά μας αποκαλύπτονται μερικά από τα αντικείμενα και τα έντυπα που θα διατεθούν, όλα εξαφανισμένα πια από την αγορά και αλλά και την καθημερινή ζωή. Ανάμεσά τους, ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά του 19ου και του 20ού αιώνα, παλιές εφημερίδες, καρτ ποστάλ, θεατρικά προγράμματα και κινηματογραφικές αφίσες, παρτιτούρες και μετοχές, παλαιά ραδιόφωνα και άλλα αντικείμενα εποχής. Όλα θα πωλούνται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Και η συνέχεια; “Σίγουρα η κρίση έχει επιβραδύνει τα πράγματα. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε το έργο της συλλογής αρχείων, εντύπων και αντικειμένων. Αποκτήσαμε, μεταξύ άλλων, το αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και προχωράμε στις εκδόσεις μας. Η τελευταία είναι τα “Γράμματα του Συκουτρή στις μαθήτριές του””, σημειώνει η κυρία Χαριτάτου, την ίδια στιγμή που τακτοποιεί μικρούς θησαυρούς.

ΕΛΙΑ

Αγίου Ανδρέου 5, Πλάκα

http://www.elia.org.gr

Βιβλιοφιλικό Παζάρι

21,22 και 23 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευή 21/11 από 14:00 έως 18:00

Σάββατο 22/11 από 12:00 έως 17:00

Κυριακή 23/11 από 12:00 έως 17:00